Реклама / Ads
40| 7796 |11.12.2015 НОВИНИ

Първанов: Защо Хр. Иванов не каза в НС, че Борисов е зависим от Цацаров?

.
Георги Първанов
Лидерът на АБВ Георги Първанов попита в сутрешния блок на Нова телевизия, защо Христо Иванов не каза от парламентарната трибуна за отношенията на премиера Борисов с главния прокурор Цацаров , а го казва след като не са приета конституционните промени, които той предлага.
 
"Аз много се съмнявам, че някой може да въздейства на премиера Бойко Борисов", коментира Първанов. Думите му са относно обвиненията на бившия правосъден министър Христо Иванов за отношенията между Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров.

„Бившият вече министър внушава, че Борисов е зависим. Аз поставям това под огромно съмнение, защото не вярвам, че някой може да влияе на премиера. И в този ред на мисли да попитам - защо Христо Иванов не го каза това в качеството си на министър, а го казва сега. Христо Иванов беше и е добър човек, но не става за министър.”

Не мога да повярвам, че 204 депутата са зависими, каза още той, коментирайки гласуването в парламента на квотите. Политическите квоти във ВСС трябва да се премахнат. Това е мое мнение и вярвам, че ще дойде време, когато това ще стане. Има други механизми, за да бъде контролирана прокуратурата в парламента, каза още той.

Лидерът на АБВ подробно коментира съдебната реформа, предложения за нея и исканията. Според Първанов голяма част от исканията на Реформаторския блок са фалшиви. Той попита как така всички партии са зависими, а Реформаторите не са зависими. Въпросът му бе относно предложение на Блока на прокурорските квоти. Георги Първанов напомни кошмара по времето на Иван Татарчев и спокойствието, когато главен прокурор е бил Борис Велчев. "Нали знаете приказката за вълка и агнето и кой на кого мъти водата", попита Първанов водещата на "Здравей, България" и така й отговори на въпроса за това как коментира, че за предложението на АБВ гласуваха 204 депутата.

Лидерът на АБВ заяви още, че той е последният човек, който може да бъде заподозрян във връзки с Делян Пеевски.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 4894 |10.12.2015 Съюзът на съдиите застана зад Христо Иванов . 2| 5369 |10.12.2015 Лозан Панов: Оставката на Иванов е предизвестена смърт . 3| 4057 |10.12.2015 Президентът горд, че назначил Христо Иванов . 7| 4349 |10.12.2015 Димитър Лазаров: Оставката на Христо Иванов е личен акт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads