Реклама / Ads
3| 5177 |09.10.2007 НОВИНИ

Първи генералски дуел в София

.
Двамата генерали кандидати за кмет на София кръстосаха шпаги предизборно. Ръкавицата хвърли Бойко Борисов, след като снощи заяви, че преди 15 дни Бриго Аспарухов е ходил при него и е искал „да бъде какъвто и да е в ГЕРБ”. Аспарухов отрече, но не остана длъжен на Борисов.
 

Сензационната новина столичният градоначалник съобщи на среща с кандидати за районни кметове от ГЕРБ. Той се закле в истинността на твърдението си и се прекръсти. 

 "Никога не е преминавала през главата ми мисълта да отида в ГЕРБ", заяви днес пък кандидатът на БСП за кмет на София ген. Бриго Аспарухов на специална пресконференция.  "Аз съм в БСП - не съм прекъсвал да членувам в тази партия и ще остана да членувам и за в бъдеще", бе категоричен той. Аспарухов призова Борисов да представи доказателства за казаното, щом твърди, че ги има. Според него изрази като „Да пукна, ако не е така!" едва ли подхождат на политик, на кандидат-кмет за София и човек, който се стреми към премиерския стол или са „лексикон на човек от подземния свят". "Това поведение е най-малкото поведение на човек, който не е прекъсвал своя живот отпреди 2001 г.", посочи Аспарухов.

„Не знам дали написаното в една наскоро излязла книга на Георги Стоев е вярно, но там на 74-75 страница много подробно е описано с какво се е занимавал Бойко Борисов преди да взезе в политиката", допълни кандидатът за кмет на БСП.  Той сравни поведението на Борисов с това на "един доскорошен треньор на националния отбор по футбол". "Бойко Борисов усилено, стремглаво върви към своя провал най-после", обяви ексразузнавач №1. Той допълни, че човек, който крие миналото си и лъже за миналото си, ще лъже и за бъдещето си.
Водачът на листата на социалистите за общински съветници Георги Кадиев от своя страна заяви: „Мутрата си е мутра, дори когато е обвита в целофан и има генералска униформа". И допълни: "Съжалявам, че човек на такава висока позиция като кмет на София си позволява такъв език, който след това се мултиплицира на улицата и същата тази простащина и арогантност, които лъхат от него, след това се появяват и около нас". Изказването на бившия зам.-финансов министър бе по повод на това, че вчера той бе наречен  „кретен" от Бойко Борисов, заради информацията, че Цветелина Бориславова е ходила при него като зам.-министър на финансите, за да иска СИБанк да оперира с повече сметки на НАП в териториални данъчни дирекции. Кадиев попита риторично как да обясни на децата си какво е кретен и защо той е кретен. "Не е нормално да е такъв езикът на един политически опонент. Струва ми се, че кметът е изтървал няколко епохи от човешкия прогрес", каза още Кадиев. Той обаче нямало да води дело срещу Борисов, защото било под достойнството му. "Единственият начин да го накажем е чрез вота си", посочи кандидатът за общински съветник.
Шефът на градската организация на БСП Румен Овчаров пък каза, че "става дума за едно явление, което се опитва да обсеби България". "Явлението се казва простащина, мутраджийство, дебелоочие и нахалство", подчерта дебело той. Според бевшия енергиен министър Бойко Борисов съставя сценарий след сценарий, като така избягва проблемите на София. Овчаров посочи, че досегашният кмет на София е "статуквото в столицата" и е част от тези, които 17 години разграбват града. "Единствената алтернатива за промяна в управлението на град София е левицата и БСП", категоричен бе шефът на столичните социалисти. По негово мнение Бриго Аспарухов нямало за какво да ходи в ГЕРБ, защото „какво може да предложи на една мутра на истински генерал".

"Идването на Бриго Аспарухов в кабинета ми на ул. "Московска" много лесно може да бъде проследено по клетката на мобилния му телефон. Освен това имаше свидетели на това, че влиза в кабинета ми - секретарката, охраната, служители на администрацията, зам.-кметове", заяви днес в подкрепа на снощното си твърдение кметът на София и кандидат за втори мандат Бойко Борисов. "Ето ги доказателствата, вадя ги - той беше в кабинета ми. Ако ще си говорим на разузнавателен език - да се проследи клетката на мобилния му телефон", допълни той. По повод предсказанието на Аспарухов, че "стремглаво върви към своя провал най-после", Борисов каза: "Кога и как ще завърши моята политическа кариера няма никакво значение, след като съм единственият противник на една над 100-годишна партия. Смятам, че това е достатъчно силен аргумент за моята лична кариера".

Зам.-кметът Йорданка Фандъкова естествено потвърди думите на началника си, който я е назначил на този пост. "Виждала съм г-н Аспарухов на живо един единствен път - когато чакаше за среща с Бойко Борисов. Направи ми впечатление, защото преди това го бях виждалa само по телевизията", обясни Фандъкова. Frognews.bg

 

Тъй рече Бойко! 

 

{moseasymedia media=https://youtube.com/watch_video?v=MYUdPd3njzw}

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5641 |26.09.2007 Партията на Ковачки хареса историк социалдемократ за София . 4| 7019 |24.09.2007 Поля Станчева става общински съветник в София с листата на ГЕРБ . 6| 5203 |24.09.2007 Прокуратурата иска затвор за Софиянски, съдът го оправда . 1| 4910 |23.09.2007 Най-компактно стачкуват учителите от София, Пловдив, Кърджали и Бургаско

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads