Реклама / Ads
12| 4942 |26.03.2012 НОВИНИ

К. Паскалев: БСП има нужда от нов лидер

.
К. Паскалев
Предимства имал Първанов от гледна точка на опита си като държавен глава и от гледна точка на изборите, които е печелил.

На конгреса на БСП трябва да се случи сериозен дебат, който да излъчи лидери, обяви по БТВ Костадин Паскалев, бивш министър на регионалното развитие и благоустройството и кмет на Благоевград като член на БСП. Той няколко пъти изтъкна, че е важно на конгреса да се чуят конкретни идеи. И да има сблъсък между тях.

"Ако смисълът на един конгрес е едни хора да се настанят на едни кресла, няма смисъл от този конгрес. Кандидатите за лидер на партията трябва ясно да заявят какви са политиките, които предлагат", смята Паскалев.

Според него е нужно да има изцяло нов Национален съвет – с „друг лидер”. Това може да бъде и Първанов, и Станишев. Според Паскалев обаче предимства има Първанов от гледна точка на опита си като държавен глава и от гледна точка на изборите, които е печелил и дори горчилката от загубата на парламентарни избори.  Станишев обаче също имал плюсове от гледна точка на социалната политика, която е водил в държавата.

 

Партиецът смята, че бившият премиер Сергей Станишев е имал категорични успехи в управлението си – именно по отношение на доходите и за приемането на страната ни в ЕС.

 

„Той обаче трябваше да каже какво се случваше в горите, пътищата, какви бяха тези групировки, които овладяваха конкретни процеси. Трябваше да има лице да застане пред обществото и да коментира сегашните групи и групировки, които се оформят от сегашното управление”, каза Паскалев. И отбеляза, че между кандидатите за лидерския пост трябва да има уважение, точно обратното обаче показвал Станишев към Първанов. „Когато в една партия въпросът е доведен до това, че най-важният е лидерът, това означава, че механизмите в партията не работят. Години наред в БСП това, което се случи е отразено в доверието на гражданите – няма доверие, за да може БСП да управлява”, каза Паскалев. Според него всеки конгрес трябва да започва с оценка на настоящото управление. А управлението в момента има конкретни проблеми, каза Паскалев и посочи ситуацията в ОЦК Кърджали.

 

По думите му министърът на икономиката не знае, че има приватизационен договор със съответното дружество. Според Паскалев изходът е в разваляне на договора – след проверка от страна на Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол.

„Не може българската държава да допуска с премиера и с президента да пътуват хора, които са престъпници по отношение на придобиване на собственост от българската държава в рамките на масовата и касова приватизация и след това да не изпълняват нито една клауза в приватизационните договори”, каза Паскалев. Според него става дума за тотална кражба от държавата, която трябва да даде ясен знак. По думите му институциите не трябва да се занимават само с Валентин Захариев, а и с други лица. Освен проблема в Кърджали, като провал на управлението на страната Паскалев посочи доходите на населението, здравната реформа, създаването на бизнес климата и усвояването на еврофондовете.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 51| 6049 |24.03.2012 Първанов: България няма нужда от шериф! . 30| 5210 |24.03.2012 Първанов ще се бори докрай за лидер . 2| 5112 |23.03.2012 Социалдемократите поздравиха новия лидер на ПАСОК . 55| 5388 |11.03.2012 Р. Гайдарски: Всички нападат Първанов, значи става за лидер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads