Реклама / Ads
0| 3961 |07.01.2017 НОВИНИ

Пътят за Бургас през „Петолъчката“ е проходим

.
Пътен възел Петолъчката вече е проходим във всички направления от обяд. Пътят за Бургас от Петолъчката е отворен, но не е разрешен за автомобили над 10 тона.
 

Малко след 17 часа беше възстановено движението на автомобили до 12 тона по магистрала "Тракия" от Бургас до пътен възел "Зимница" край Ямбол само в посока София. На шофьорите се препоръчва да се движат задължително със скорост до 80 км/ч заради намалена видимост и снегонавявания. По-рано през деня беше отворен и старият първокласен път за Бургас. Полицейски постове дежурят две денонощия на "Петолъчката", за да спират автомобилите и да им дават указания. Според полицаите пътищата не са били затворени превантивно.

 

Най-тежка остава обстановката в област Добрич. Пътищата там са непроходими. В областта близо 50 населени места са без ток, а 40 без вода. Духа силен вятър и има големи преспи. В останалата част от страната обстановката поне по основните пътища започва да се нормализира. Това съобщи  регионалния министър в оставка Лиляна Павлова от кризисния щаб във връзка със сложната зимна обстановка в страната. Остава призива да не се предприемат пътувания в най-засегнатите от лошото време области. В понеделник или вторник обстановката вероятно напълно ще се нормализира, но от сряда се задава ново влошаване на времето. Само на територията на „ЕНЕРГО-ПРО" има населени места без ток. "В рамките на деня успяхме да отворим някои от основните пътни артерии към Варна, Търговище, Разград, Силистра, Русе, включително АМ "Хемус" в участъка до Шумен-Варна, както и АМ "Тракия" в участъка от Карнобат до Бургас и обратно.

 

Има сериозни навявания в началото на АМ "Струма" (около 10-ти км), между 110-ти и 140-ти км на магистрала "Тракия", в участъка от Карнобат до Бургас, в участъка на магистрала "Хемус" от Шумен до Девня. Апелираме за максимална скорост от 60км/ч по тези участъци". Отворени са проходите "Петрохан", "Шипка" и "Хаимбоаз". Останалите проходи на изток са затворени - "Дюленски" и "Ришки". Отворен е Айтоския проход. Най-критично остава състоянието в област Добрич. Това е единствената област, която остана без да има отворени главни пътни артерии.

 

В област Силистра бяха пробити главните артерии, но започна сериозно навяване и отново ще ограничим движението по главния път Шумен-Силистра. Силистра-Русе остава отворен за движение. Отваряме пътя Монтана-Лом за леки коли. Всички останали пътища, извън област Добрич са отворени, но с повишено внимание и ограничение в скоростта. Всички гранични пунктове извън направлението Дуранкулак са отворени и има възможност за предвижване на тежкотоварния трафик. От сряда очакваме ново застудяване, но ще имаме готовност", заяви министър Павлова.


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4796 |07.01.2017 В Истанбул спряха движението през Босфора, летищата са парализирани . 0| 3620 |07.01.2017 Пътищата в бургаско са проходими . 0| 3689 |07.01.2017 765 бебета по-малко се родиха през м. г., в сравнение с предходната . 1| 3479 |07.01.2017 Над 100 души с фрактури минаха през спешното на „Пирогов“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads