Реклама / Ads
6| 4573 |02.02.2010 НОВИНИ

Пазят Цветанов от отговор на мафията

.
Цветан Цветанов Източник: Вяра Йовева
Полицаи с автомати стоят пред дома на вътрешния министър Цветан Цветанов. От няколко седмици той се движи в бронирано беемве и със засилена охрана, пише в утрешния си брой вестник „24 часа“.
 

Причината са оперативни сигнали, че престъпни босове искат да спрат провежданите от МВР акции срещу мафията. Арестът на бандата за отвличания, задържането на Красимир Маринов-Големия Маргин и още няколко в момента провеждани операции били причина лично премиерът Бойко Борисов да настоява за по-високо ниво на охрана на заместника си.

В същото време премиерът Бойко Борисов наложи “мораториума” върху нападките между институциите, като имаше предвид конкретни изявления на вътрешния министър. “Забраната” бе по повод думите на Цветанов, че съдът е съпричастен към убийствата, ставали през последните 20 години.

“За съда явно може би искат да слуша или хубаво, или нищо и в тази посока аз трябва да се придържам към нищото”, коментира днес Цветанов. Според него в интервюто му, което разбунило духовете няма “никъде обидни квалификации, а има само констатации. Той добави, че в него говори предимно за корупцията, която има и в МВР, и в действията, които предприема ръководството на министерството, за да се бори срещу това явление.

Министър Цветанов подчерта, че уважава българската съдебна система, но не може да приема за нормално, че всички те са част от тази съдебна система, която трябва да бъде в България, както не може да приема за нормално, че всички служители в МВР са тези служители, които трябва да отстояват и защитават интересите на държавата. Според него всеки трябва да “признае грешките си”.

Вчера премиерът Бойко Борисов обясни изказването на вицепремиера с изнервеност. “Знаем повече от вас, затова сме по-остри и резки. Но не мога да осъдя колегата Цветанов, който е проявил нервност”, заяви Борисов. Той обеща, че от вчера в изпълнителната власт ще има нов стил на работа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4874 |27.01.2010 Цв. Цветанов: Тежки престъпления няма вече почти месец . 1| 5003 |20.01.2010 Цв. Цветанов: Едни групи и хора са заловени; предстоят следващите . 26| 4688 |18.01.2010 Цветанов: 300 престъпници тормозят държавата . 5| 4732 |05.01.2010 Цв. Цветанов: Криминалите да бъдат осветени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads