Реклама / Ads
21| 5377 |16.06.2020 НОВИНИ

Петимата опозиционни лекари: Гражданите имаха право да чуят истината за коронавируса

.
Гражданите имат право да чуят истината, защото с достатъчно факти, ние аргументирано оспорихме вида на мерките и начина на тяхното прилагане още в самото начало на въвеждане на карантината. Това написаха в Отворено писмо до медиите петимата опозиционни лекари, които се противопоставиха на решенията на експертите от НОЩ и ги поканиха на публичен дебат.
 

След като от Щаба отказаха среща, медиците Атанас Мангъров, Георги Тодоров, Стоян Алексов, Владимир Николов и Антония Първанова заявяват открито:

 

                                               Отворено писмо от

д-р Атанас Мангъров, д-р Георги Тодоров, д-р Стоян Алексов, д-р Владимир Николов,

д-р Антония Първанова

 

Уважаеми журналисти,

 

               На 10 юни изпратихме покана към членовете на НОЩ за публичен диспут в БТА, на който да обсъдим: различията в оценките за степента на опасност от Ковид-19; какви мерки е редно да се вземат; как това ще бъде от полза за гражданите. Както е известно дебатът е един от инструментите в демократичната държава и дава възможност за тези, които трябва да поемат отговорност, да стигнат до решения, почиващи на научни данни.

               Напомняме всичко това, защото на нашата покана не получихме отговор, а вместо това чухме коментари далеч от същността на поканата, противоречащи на лекарската етика и добрия тон.

 

На практика Д-д Ангел Кунчев в две национални телевизии отказа дебата и потвърди , че не намира причина за такъв. Те дължат обяснение на обществото, а не нас. Дебат на 17.05.в БТА  няма да има, известно защо.

               На обществеността бяха внушени немотивирани твърдения за скандали и влизане в конфронтация. Обществото беше изключително подценено с твърдението, че един дебат, основаващ се на доказателства и анализи от авторитетни международни издания, ще го обърка.

 

               Гражданите имат право да чуят истината, защото с достатъчно факти, ние аргументирано оспорихме вида на мерките и начина на тяхното прилагане още в самото начало на въвеждане на карантината. Не беше нужно, нито полезно, да минат три месеца, за да станем свидетели на прилагането на нашите предложения, с които можеше да бъдат избегнати редица социални и икономически последици. Последната заповед за оставане на карантината  за Великобритания и Швеция, изглежда като наказание за несъгласието на НОШ и е като наказатална акция.

 

Необосновано е да остане мярката за градския и междуградския транспорт за носене на МАСКИ при наличие на малко над 1200 заразоносители в страната, същото се отнася и за аптеките и повечето ЛЗ в страната. Отменете ги и позволете на живота да си тръгне, колкото0 се може в познатото русло!

               Водени от своя професионален дълг и загриженост за физическото и психическо здраве на населението, ние ще продължим да отстояваме своите позиции.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 7050 |10.06.2020 Петима ”опозиционни” лекари канят НОЩ на публична дискусия за COVID-19 . 7| 4237 |22.03.2020 Лекари: Трябва да се изследват много хора, за да намерим лек за коронавируса . 19| 10606 |13.03.2020 Лекари: В средата на април ще е пикът, затворете моловете и чалготеките! . 3| 4025 |27.09.2019 Майк Помпео: сирийското правителство е използвало хлор срещу опозиционните сили в Латакия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads