Реклама / Ads
22| 7101 |27.03.2011 НОВИНИ

Г. Петканов: МВР се справи блестящо с кризата в Сливен

.
Георги Петканов
Досега не съм искал виза от американското посолство нито веднъж и в този смисъл не ми е отказвана американска виза. Това е скалъпена българска мистериозна история.
 

Изчезнах от публичното пространство от години, сега работя като конституционен съдия и нямам нужда от публичност, каза проф. Георги Петканов, министър в два кабинета, в предаването Нека говорят по БТВ.

Тогата на конституционен съдия тежи в преносния смисъл – тази длъжност носи много отговорност и тогата тежи доста.
Иван Татарчев беше мъдър човек, според мен, и вярно казва, че конституционният съд има голям авторитет. Над него е само Господ – съдът се произнася като последна инстанция, обясни Петканов.

Не съм чел самият доклад на Пардю, четох това, което се появи в медиите, но не бих да коментирал, може да се коментира от хората, които са посочени в текста, разясни съдията и поясни, че досега не е искал виза от американското посолство нито веднъж и в този смисъл не му е отказвана американска виза. Това е скалъпена българска мистериозна история. Скалъпват я „приятели”, например тези, които съм пенсионирал в МВР, обяви бившият министър.

Българската държава трябва да се вслушва в американския посланик, в това което казва той като представител на една велика сила. Би трябвало да се вслушваме и в другите посланици, препоръча Петканов.

Когато станах министър трябваше да предложа главен секретар, спрях се на Румен Миланов. В хода на неговото обсъждане ми хрумна, че може да бъде Б. Борисов, предложих го и него и той беше избран на поста, припомни си Петканов.

Имам мнение за операциите на МВР и ги оценявам като положителни, обяви бившият министър. В хода на работата се изясняват нещата, каза той и добави, че МВР се е справило блестящо с кризата в Сливен.

Разписвал съм хиляди искания за използване на СРС-та, посочи Петканов и обясни, че са основно два вида – подслушване и проследяване. Последният, който разписва, трябва много внимателно да чете исканията за СРС-та, обясни Петканов.

Най-важната причина за напускането ми на поста на правосъден министър беше липсата на пари. 267 лева беше по това време заплатата на добрите специалисти в министерството, поясни съдията.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5202 |14.03.2011 Правителството се справи с лекарствения туризъм . 20| 4887 |03.05.2010 Не се ли справи, Дянков сам дава оставка . 4| 5215 |08.01.2010 Момчето си отива, ако не се справи с кризата . 2| 4651 |03.11.2009 АФП: Б. Борисов под натиск да се справи с престъпността

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads