Реклама / Ads
2| 4684 |03.11.2009 НОВИНИ

АФП: Б. Борисов под натиск да се справи с престъпността

.
Бойко Борисов Източник: Вяра Йовева
Премиерът Бойко Борисов се радвал на широка обществена подкрепа 100 дни след началото на своето управление, но сега той трябвало да изпълни обещанието си - да се бори с повсеместната корупция и престъпността, съобщава АФП.
 

Земният Борисов, който продължава да привлича тълпи от хора, когато се появи на обществено място, се радва на подкрепата на 75% от населението, сочат резултатите на скорошно социологическо проучване.

Според материала мерките на правителството за борба с корупцията се радват на подкрепата на 78% от българското население, която са анализира като много добра.

„Борисов привлича хората на своя страна, постоянно заявявайки на обикновен език на масите, че ситуацията е много лоша, но неговото правителство прави всичко по силите си. Хората го виждат като един от тях”, казва политическият анализатор Евгений Дайнов.
„Той демонстрира решителност и политическа воля”, добавя Дайнов.
Но след цялата риторика, наблюдателите сега са в очакване на резултати, пише АФП. “Българското правителство демонстрира воля да прочисти ‘скелетите от килери’ и ние приветстваме това, “заяви френският министър отговорен за европейските въпроси Пиер Лелуш по време на посещение в България през септември. “Нормално е всеки да очаква резултати.”

Някои от първите решения на новото правителство като мерките против контрабанда в митниците, орязване на раздутата държавна администрация и обещанията, че няма да се замразяват пенсиите допринесоха към популярността на Борисов. Хората също одобряват изчерпателната оценка на работата на предишното правителство и “откритата война” срещу социалистите в опозиция. Но “първите 100 дни бяха хаотични,” пише в. Сега. Политическият анализатор Кольо Колев критикува “липсата на опит у неговите министри, чийто твърдения понякога са противоречиви.”

Социологът Андрей Райчев коментира, “Ключът към популярността на Борисов е в това, че никога не пропуска възможност да нападне предишното правителство, което носи отговорност за всички злини според него. Хората ликуват, че ‘лошите’ вече не са на власт, но някъде в началото на следващата година ще искат да знаят какво прави новото правителство всъщност.” Кризата ще се задълбочи в края на тази година и началото на следващата и това може да нанесе удар на рейтинга на премиера, завършва AFP.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5679 |02.11.2009 Бойко Борисов активира ДАНС срещу министрите си . 26| 5637 |01.11.2009 Борисов си написа "Много добър 5" за 100-те дни управление . 12| 5418 |31.10.2009 Борисов се закани да стабилизира ДАНС . 10| 5688 |28.10.2009 Борисов отказа да бъде свидетел на делото на Сретен Йосич

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads