Реклама / Ads
0| 3580 |21.06.2022 НОВИНИ

Петков с куп контрааргументи на мотивите на ГЕРБ за вота на недоверие

.
Източник: БГНЕС
Като чудновати определи тезите на ГЕРБ за внесения от тях вот на недоверие премиерът Кирил Петков. Той излезе на трибуната след Кирил Ананиев, за да обори представените от него аргументи за внесения от опозицията вот.
 

Петков изреди редица икономически резултати на правителството, постигнати на фона на редица кризи.

 

“Днешният вот не е реална функция на резултати в сферата на икономиката, а на други резултати. Може би причините са отвоюването на границата на “Капитан Андреево”. Никой не бе забелязал. Само за 30 дни сме открили 4 пъти повече плодове и зеленчуци с пестициди от откритото за последните месеци”, посочи още Петков.

 

Той счита, че вотът е заради първите стъпки по въпроса със съдебната реформа - закриването на спецправосъдието, спирането на така наречените "Златни паспорти", отстраняването на Сотир Цацаров от КПКОНПИ.


“Увеличихме минималната работна заплата. Подкрепихме младите семейства с допълнително данъчно облекчение, имаме безплатни ясли и детски градини. Продължихме програмата “Отново заедно”. Увеличихме минималната пенсия. Предложили сме да стигне до 467 лв. Увеличихме бюджета с 315 млн. лева за образователната система, средната учителска заплата ще е 25% над средната за страната”, посочи Петков.


Той заяви, че е невярно твърдението, че хазната е останала без пари. По думите му има 9.3 млрд. лева във фискалния размер, а “Фич” е потвърдила положителния кредитен рейтинг на страната.


“Вотът може би е заради тоталната ревизия на спорта. Може би е заради реалната диверсификация на български газ. Гръцката връзка, която не можахте да построите толкова години, ще е готова през юли. Реалното пълнене на газа започна. Може би вотът е заради това, че започнахме разследване на "Турски поток", който ни струва милиарди, а не ни даде диверсификация. Истината е една - това правителство няма да разреши да се краде от данъкоплатците. Тези, които са го правили по-рано рано или късно ще стигнат до реално правосъдие. За съжаление, заради тези мотиви утре трябва да вземете вашето решение. Искам да се обърна към всички депутати, особено за тези от ИТН - знаем,че сте влезли с чисти помисли и не сте предполагали, че вашите лидери ще хвърлят страната на произвола в този момент. От вас в момента зависят 7 милиона души. Сетете се за вашата клетва като народни представители. В нея няма Трифонов, Доган, Борисов, Митрофанова. Нека клетвата ви ви води във вашето решение в утрешния ден”, посочи Петков.


След изказването му последваха аплодисменти в зала. Част от аплодиращите го бе Тошко Йорданов от “Има такъв народ”, който иронично продължи да пляска и след края на аплаузите. Мирослав Иванов го помоли да седне на мястото си, защото нарушава правилника на НС.


.
Снимка: БГНЕС

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2686 |21.06.2022 Петков лаконичен на влизане в НС. Надявал се на 121 гласа срещу вота на недоверие . 0| 2904 |21.06.2022 Протестът в подкрепа на Петков може да се премести заради ”разширена зона за сигурност” . 0| 2702 |21.06.2022 Ганев: Мотивите за вота нямат съдържание, само приказки . 0| 2834 |21.06.2022 Хора от ВМРО са блокирали дома на премиера Кирил Петков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads