Реклама / Ads
38| 5564 |03.06.2011 НОВИНИ

Р. Петков: Не пикая във фонтан, но работя здраво

.
Румен Петков
Никога не съм пикал във фонтан, никога не съм бил арестуван за това. Това са пълни измислици и нелепици, на които автор е ген. Атанас Атанасов. Фонтанът в Плевен съм го ремонтирал и въвел в действие. Това обяви гордо в сутрешния блок на Нова ТВ бившият вътрешен министър и настоящ депутат от БСП Румен Петков.
 

Преди няколко дни той бе приет по спешност в болница, със съмнения, че е получил алергия от домашния папагал. Сред депутатите обаче се плъзна мълвата, че Петков храчел кръв и имал проблеми с белия дроб. Други пък съзряха приемането му в болница като скриване след поредните разкрития на грами за България в сайта Уикийликс. В тях бившият посланик Байърли определя Петков като “здраво работещ, здраво пиещ”, както и разказва на Белия дом пикантана история с фонтана.
Винаги съм бил здраво работещ, а с Байърли съм пил само чай, така че не знам от къде си прави тези изводите, обяви Румен Петков.

Според него пълни измислици били и твърденият на дипломата, че преди да подаде оставка, Петков отишъл в американското посолство за съвет. Всичко това може да се провери. Последно съм бил в мисията им в началото на 2007 г., заяви Румен Петков. Той отрече да е имало натиск от външни сили да бъде махната като министър.

Решението го взех сам, заяви червеният депутат. Според него и сега продължавали да се пишат лъжливи и клюкарски грами от настоящия посланик Уорлик.

Той е нечистоплътно, нелогично явление и ще бъде махнат скоро от България. Аз не взимам като него наркотици, нито се хваля за това, каза още Румен Петков.

България няма да види Шенген. Това е най-тежкият ни провал за последните 20 години. Необходима е незабавна реорганизация на МВР и поемане на политическа отговорност за безобразните гафове, призова бившият вътрешен министър.
Според него министър Цветанов и компания криели три безпрецедентни гафа, свързани с европейската ни границя - избягала гемия, смъртен случай на пиян полицай и оставяне на границата ни без контрол, и изчезването от самолет на опасен бандит.

Петков разкри, че наскоро двама опасни български престъпници, срещу които е имало издадена европейска заповед за арест, са задържани в Кипър. Тамошните власти са поискали от България да бъде изпратен конвой за прибирането им, но това не се е случило. Бандитите били натоварени на самолет като туристи, а на летище “София” се оказало, че единият просто се е изпарил.

Такъв гаф е недопустим, или става въпрос за корупция, или за некадърност. Но и в двата случая партньорските служби гледат на нас като на страна, която не може да опази общите граници. Настоявам прокуратурата да разследва случая, вече съм я сигнализирал. Трябва да се носи политическа отговорност за тези гафове, призова Румен Петков.

Той се зарече, че информацията му не е вярна е тогов да се извини на зрителите и да подаде оставка като депутат в парламента. Но в противен случай да си ходят и Цветанов, и компания.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 68| 4939 |21.05.2011 Р. Петков: Уорлик се държи като съветски шпионин . 21| 5482 |20.05.2011 Р. Петков: Ако подложите Цветанов на глупомер ще го счупи . 50| 6246 |01.05.2011 Р. Петков: Ценностната система на МВР е удари, бой! . 10| 5244 |21.02.2011 Р.Петков: БОРКОР не е панацея за проблемите ни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads