Реклама / Ads
21| 5461 |20.05.2011 НОВИНИ

Р. Петков: Ако подложите Цветанов на глупомер ще го счупи

.
Румен Петков Източник: Булфото
Депутатът от „Коалиция за България” Румен Петков заяви: „ Аз нямам проблем да се подложа на дрегер. Но ако намерите глупомер, ви съветвам да не го употребявате при г-н Цветанов, защото ще го счупи”. Повод за този негов коментир пред журналистите станаха предизвикателните думи на Цветан Цветанов, който посъветва бившия вътрешен министър преди да прави изказване, да минава на дрегер.
 

Румен Петков на свой ред обвини ръководството на МВР, че повече от месец укрива скандален случай на смърт на служител на Гранична полиция. По сигнал на социалистите прокуратурата е образувала досъдебно производство. На ръководителите на Граничната полицейска служба в Бургас е забранено да говорят. Въпросният служител оставил в продължение на 6 часа външната граница на ЕС неохраняема.

Причината е, че застъпил на смяна пиян. По време на наряд патрулът на катера, охраняващ границата ни с Турция, излязъл за ремонт на плаващата работилница. Друг катер не го заместил. „Употребата на алкохол на загиналия служител е установена, и то във високи промили. Алкохол в кръвта е открит и у другите служители на постовата служба“, подчерта Петков. „Това е изключително тежък въпрос, отчитайки факта, че седмица или две преди това една турска гемия, мой набор, но младееща, избяга от Варна под бодрия поглед на нашите гранични полицейски служби”, напомни той.

Към Цветан Цветанов упреци отправи не само бившият вътрешен министър. Днес депутати от „Коалиция за България” пък отново поискаха МВР-шефа да бъде изслушан във Вътрешната комисия на парламента заради случаите на полицейско насилие и докладите на Европол и Европейската асоциация на съдиите, съдържащи тревожни констатации за България. „Вече месец и половина министър Цветанов отсъства от парламентарния контрол. Не се явява да отговаря на въпросите. Призоваваме го да се яви на тези дискусии, защото бягството му означава само едно – че нашите въпроси са основателни и че резултатите от дискусиите го плашат”, заяви Корнелия Нинова.

Официално Цветанов отсъства заради командировки в чужбина. „Съвсем скоро обаче зам.-министър Марий Косев бе уволнен, защото много се разхождал в чужбина. Ефектът от политическите разходки на Цветанов са същите като на Косев – никакъв. Ние няма да видим Шенген. Така че министър-председателят може да вземе мерки по този въпроси”, такъв съвет отправи Кирил Добрев. По думите му е обидно в доклада на Европол да ни сравняват с нигерийските престъпни групи. „Какъв Шенген, какви 5 лева, при такива констатации на Европол”, удиви се социалистът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4687 |17.05.2011 Цветанов отсвири РЗС, те продължават да питат . 33| 5587 |17.05.2011 Цв. Цветанов: Недопустимо е да се оценяват чужди посланици! . 19| 5048 |16.05.2011 Цветанов мътел водата на БГ съдебна система . 5| 5452 |14.05.2011 Цв. Цветанов: България е част от трансграничен канал за контрабанда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads