Реклама / Ads
8| 5086 |28.04.2011 НОВИНИ

Певци с касови апарати, ама друг път

.
Васил найденов ходел с касов апарат, съобщи шефът на НАП
Война на касовите апарата са обявили и звездите на родната попфолк сцена.
 

Поп и фолк изпълнители от всички музикални компании категорично отрекоха твърденията на шефа на Националната агенция за приходите (НАП) Красимир Стефанов, че ги е принудил да ходят по участия с мобилни касови апарати.

“Труд” се свърза с Васил Найденов, докато пътуваше в сряда към Бургас, където му предстоеше участие в операта. “Аз лично все още не нося на врата си касов апарат - разсмя се певецът. - Има си хора, които работят при мен, счетоводители, които се грижат за това. Не знам какво е съобщил Стефанов по телевизията, вероятно го е направил под формата на шоу.”

Война на касовите апарата са обявили и звездите на родната попфолк сцена
. “Мога да кажа, че съм абсолютно прецизен по отношение на плащането на данъци и осигуровки. За миналата година платих баснословна сума на държавата, като стойността беше в хиляди левове”, коментира пред “Труд” певецът Константин. Той обясни, че не носи касов апарат, когато има участия в заведенията, защото не получава хонорарите на място. Дискотеките дават парите на продуцентите му от “Пайнер”. “Като се сетя за стойността на данъците, си мисля, че трябва да имам много голям касов апарат”, заяви шеговито Константин.

Неговата колежка Мария (известна като Мара Отварачката) беше категорична, че има сериозно отношение към НАП, както и агенцията към нея. Тя обаче беше категорична, че не е длъжна да обяснява дали носи касов апарат. “Не ходя по участия, защото не са ми приоритет. В заведения пея единствено за удоволствие, а не за пари.” Така кралят на поп фолка Азис коментира изявленията на Стефанов. Певецът добави, че не печели вече от посещения в увеселителни места, а си има страничен бизнес и затова не се е окичил с фискално устройство. “Тъкмо излизам от счетоводителя си”, каза Сашка Васева. Тя бурно се разсмя на вестта, че някои нейни колежки ходят с касов апарат по участия: “Това са сензации. Аз имам много общи участия, но не съм виждала. Пея си с договори, после оставям документацията на професионалистите.”

Борис Дали също не издава касови бележки след участие. “Ние сме сериозна фирма - “Пайнер”, която се грижи всичко да е изрядно, и затова до ден днешен никога не съм имал проблеми с данъчните власти”, коментира общинският съветник в Бобов дол. Продуцентите на Тони Стораро, Теодора и Славена - “Диапазон рекърдс”, обясниха, че няма как изпълнителите им да се движат с касови апарати, защото те се издават на фирми, а не на физически лица. (Труд)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5329 |28.04.2011 Хората искат президент като принц. Такъв няма . 8| 5129 |27.04.2011 С един куршум - двама полицаи . 23| 6294 |27.04.2011 Уникален гаф белязал ареста на "престъпника Цонев" . 17| 17684 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads