Реклама / Ads
7| 3209 |24.09.2021 НОВИНИ

Пламен Данаилов: Има пари за подпомагане на бизнеса във връзка с високите цени на тока

.
Пламен Данаилов
В актуализацирания държавен бюджет пари за подпомагане на бизнеса, във връзка с високите цени на ел. енергия, ИМА!
 

При извършване актуализирането на бюджета с колегите ми от Има Такъв Народ подходихме максимално отговорно и оставихме гъвкавост и оперативна самостоятелност на служебния кабинет, за да може да посрещне евентуални кризи, като тази с високите цени на ел. енергия.
Защо е важно да се помогне на бизнеса?


Първо, защото ще може да се съхрани конкурентоспособността на българските предприятия и възможността да произвеждат и продават.
Второ, съхранявайки до известна степен рентабилността на родните производители, ще се намали значително рискът им от фалит. Оттам рискът от загуба на работни места и изпадане в невъзможност хората да посрещнат нуждите си точно в началото на есента, а в последствие и зимата.


Трето, подпомагайки бизнеса, държавата ще генерира и приходи, които очаква от компаниите под формата на данъци и осигуровки.
Със сигурност може да се изтъкнат и още много други напълно основателни причини, като такива, свързани с възможността хората и бизнесът да погасяват кредити си към банки и други.


Това обаче е краткосрочна мярка, която не може да продължи дълго време. Трябва цялостно решение за енергетиката, защото цените на ел. енергия и природен газ са в основата на всяка икономика.


Изграждането на нови мощности като ВЕЦ на р. Дунав, нови ядрени блокове в АЕЦ Козлодуй, довършване на газовите връзки, както и редица други мерки, са не само необходими, но и задължителни.
Само така може да се постигне относителна независимост на енергийната система и доставки за България!
А независимостта е сила!

 

 

Икономистът Пламен Данаилов, ИТН, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 31156 |20.09.2021 Пламен Данаилов, ИТН: А сега кажете "отричам се от Бойко Борисов" и всички грехове са ви простени . 2| 3184 |18.09.2021 Меси прибира 110 млн. евро от Пари Сен Жермен . 1| 3652 |17.09.2021 Младият арх. Пламен Мирянов почисти ”Арката на свободата” . 25| 4789 |16.09.2021 Радев към министрите: Срещу вас ще се хвърлят парите, медиите и влияние на хората, които имат държавата за своя бащиния

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads