Реклама / Ads
6| 5085 |18.06.2009 НОВИНИ

Плевенчанин купува за 200 хил. евро Висшия съдебен съвет

.
Frognews.bg откри мистериозния плевенски посредник.Или ме бъркат, или информацията е криворазбрана, твърди Красимир Георгиев. Осведомени източници го свързват с местни магистрати и царската партия
 

Мистериозен мъж от Плевен, представящ се като Красьо обикаля кандидатите за шефове в съдебната система и им иска по 200 000 евро, за да плати на членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) и да ги уреди на работа. Скандалното разкритие направи председателят на бюджетната комисия на ВСС Иван Колев, по време на днешното заседания на съвета.
Според Колев тайнственият плевенчанин твърдял пред кандидатите, че между 8 и 13 от членовете на съвета били негови хора. Можел да им нареди как да гласуват, но това ставало срещу "скромната" сума от 200 000 евро. Прости сметки показват, че около 15 000 - 25 000 евро струва гласа на човек от съвета.

Колев обяви, че съдебният брокер успял да заблуди и партийна централа. Измамникът предоставил на партията списък с имена на кандидати за окръжни прокуратури, като гарантирал, че ще бъдат избрани. Но след вота на ВСС в сряда се оказало, че няма нито едно познато име.

"Никога няма да си позволя да взема пари от колега, още повече за назначаване. Не съм го правил и като адвокат, когато съм ги представлявал. Трябва да предотвратим такива злоупотреби с нашите имена", призова Иван Колев.
Членове на съвета поискаха да бъде сезиран главният прокурор, за да се образува проверка по случая.
Председателят на Върховния административен съд Константин Пенчев също изрази възмущение и добави, че мнението на обществото е, че във ВСС всичко се купува и продава.

Иван Колев допълни, че плевенчанинът твърдял, че благодарение на него е избран и председател на Варненския административен съд.
ВСС реши Иван Колев да опише цялата история и да прати сигнал до главния прокурор Борис Велчев.

Frognews.bg
откри тайнствения плевенчанин. 28- годишният Красимир Георгиев, обясни, че приятели го известили, че сайтове в Интернет днес замесват името му в скандал с ВСС.

”Не познавам този Иван Колев, явно погрешна информация е стигнала до него. Сигурно ме бъркат с някой друг, или е криворазбрана информация. Не съм правил такива предложения. Едва ли човек на моята възраст може да има такова голямо влиание в държавата. Всичко ми звучи като научна фантастика”, разказа набеденият мъж. Той отрече да има връзки с НДСВ и се усъмни, че може някой приятел да е з-амесил името му.

Според източници на Frognews.bg Красимир Георгиев е съдружник в дискотека „Анаконда” и се занимава със строителен бизнес. Имал връзка с фолк певицата Магда. Бил в близък контакт и с председателя на окръжния съд и често обядвали в местния ресторант „Капитол”. В Плевен говорели, че Красимир помогнал на магистрата да заеме поста.Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4919 |07.06.2009 Сигнали срещу „Лидер”, купувала гласове . 0| 4804 |04.06.2009 Бизнесът се включи в битката срещу купуване на гласове . 36| 6076 |24.02.2009 Кой не е купувал имоти? - чуди се шефката на НАП-Бургас . 121| 6176 |29.01.2009 Н. Димов: Мандат не се купува

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads