Реклама / Ads
0| 4148 |04.12.2016 НОВИНИ

Плевенчанин се оплака от полицейски побой

.
Виктор Балиев твърди, че е бил отведен във второ районно полицейско управление в Плевен с белезници, където е бил бит. Също там е бил каран от служителите на реда да кляка и да става до припадък, разказва Балиев за Нова телевизия.
 
„Докато кляках, единият от полицаите дойде и си постави чантичката с палка на бюрото до мен. Много се изплаших. Помолих го да спра, а той ми каза да не спирам. Краката ми трепереха, тялото ми започна да отказва. Ръцете вече не можех да си държа протегнати напред”, разказва 26-годишният Балиев. На 1 ноември в 20:00 Балиев разбира, че брат му е катастрофирал. Виктор живее наблизо и отива да види какво става. Спира до мястото на инцидента, но е пресрещнат от полицай.

 „Бутна ме с дясната си ръка, аз инстинктивно му бутнах ръката. Той ми каза, че вече ми бил казал да махна тая кола от тука. Оттам нататък двамата полицаи минаха зад мене, сложиха ми ръцете отзад и ме заведоха в патрулния автомобил. Първият удар бе няколко минути по-късно от полицая, който ме бутна. Каза ми: тая вечер ще те пребия”, разказва Виктор.

В колата боят продължил. Виктор е отведен в полицията, защото бил ударил полицай. Там го посреща трети служител на управлението. Там докато е бил с белезници, е бил удрян от тримата полицаи. После Виктор бил върнат на мястото на катастрофата, за да премести автомобила си, след което отново бил заведен в полицейското управление, където, по думите му, издевателствата продължили.

 Виктор не е криминално проявен и досега не е имал проблеми с полицията. От районното управление отказаха да коментират случая пред камера. Отрекоха да е имало произвол и насилие. Оттам са пояснили, че Виктор е бил доведен, а не арестуван, защото се е държал арогантно на мястото на произшествието. Също така имало проблем с автомобила му, който е с испанска регистрация – бил обявен за издирване от шенгенската информационна система. Младият мъж вече си е извадил медицинско и е наел адвокат.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4097 |17.11.2016 Дъщерята на наш полицейски шеф заловена с 3 кг канабис в Турция . 0| 4266 |03.11.2016 Младеж се оплака от жесток побой в полицията . 0| 4185 |02.11.2016 Нови полицейски началници в Мездра и Роман . 1| 10936 |26.10.2016 Още един журналист проплака от безобразията във вестник „Стандарт”
Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads