Реклама / Ads
11| 4736 |10.02.2015 НОВИНИ

Плевнелиев: 2014-та е рекордна година на мъжество

.
Росен Плевнелиев
Изминалата година отново изправи България пред небивал брой природни бедствия. Това заяви държавният глава Росен Плевнелиев, който удостои с държавни отличия началника на ВМА, пожарникари и доброволци.
 

Наводненията се превърнаха в изпитание за мнозина наши сънародници, които загубиха свои близки, домовете си, надеждата си за спокоен и щастлив живот на любимото място, подчерта той, цитиран от Нюз.бг.

 

По думите на президента, 2014 г. е била рекордна в най-новата ни история по бедствия. В същото време миналата година е била рекордна и по мъжество, по отдаденост на тези, които пред очите на нацията спасяват човешки животи. В миговете, когато се изправяме пред подобни природни бедствия, които никой не е чакал, когато винаги сме си казвали „никога няма да ни се случи", именно в тези мигове се показва истинската съпричастност, истинското сърце, истинската доблест на тези, които подават ръка в труден момент, заяви още президентът Плевнелиев.

 

Той изтъкна гордостта си от българското доброволчество, като по думите му българските доброволци са истинските невидими герои.

 

Вие сте отговорни, мъжествени и посветени на своята работа, обърна се Плевнелиев към наградените. Той припомни трагедията в Мизия, където над 500 души са били засегнати от водната стихия. Наградените днес били сред най-активните доброволци и служители на пожарната. Благодарение на тяхната всеотдайност последиците от наводнението бяха ограничени, отчете държавният глава.

 

Вие сте пример и вдъхновение за нацията, каза Росен Плевнелиев. Пожарникарят Пламен Пенев също благодари за отличията и за оценката на държавното ръководство. Последните години бяха белязани от няколко природни бедствия, които показаха, че самостоятелно като структура на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението", както и на другите институции не бихме могли да се справим поотделно, каза той. За ликвидирането на последствията от такива бедствия е необходимо да се обединим, смята Пенев. Само обединени като нация бихме могли да се справим с последиците от такива бедствия, убеден е огнеборецът.

 

В Гербовата зала президентът Плевнелиев удостои с орден "Стара планина" първа степен с мечове началника на Военномедицинска академия бригаден генерал проф. Николай Петров. Държавният глава отличи с орден "За гражданска заслуга" втора степен пожарникарите Васил Петров, Иван Иванов, Петко Вишев, Драгомир Гайдев, Пламен Пенев и доброволците Владислав Димитров и Мирослав Маринов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 5301 |06.02.2015 Плевнелиев: Ще изразя позицията ни за Украйна в Мюнхен . 44| 13004 |04.02.2015 Проф. Константинов: 2015 г. ще бъдем удавени, догодина ще е още по-зле . 8| 5604 |01.02.2015 Плевнелиев: До последно Желев водеше своя кръстоносен поход за истината . 3| 4559 |28.01.2015 Георгиева: Докладът отчита политическата несигурност през последната година и половина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads