Реклама / Ads
35| 5619 |14.12.2013 НОВИНИ

Плевнелиев: Нищо не се е променило от февруари досега

.
Аз винаги съм искрен, каза Росен Плевнелиев пред БТВ. Не смятам, че нещо се е променило от февруари досега, по този начин президентът коментира дали няма ще има промени в сметките за ток и парно, като припомни за протестите срещу монополите.
 

Моята сметка за ток е между 200 и 400 лева, допълни държавният глава. Президентът посочи, че ако се санират сградите цените може да паднат с 50%. Аз подкрепям бъдещото, а то е в зелена енергия. По този начин той коментира данъка върху производителите на електричество от възобновяеми източници. Не защитавам лобистки интереси, но защитавам бъдещото на България. Пожелавам си през 2014 г. да има напредък по този въпрос. Относно оставката на Бойко Борисов Плевнелиев посочи, че бившият премиер не се консултирал с мен.

Президентът продължава да посочва, че едно правителство трябва да остане докрай. Моите отношения с Борисов са мъжки и не се чувствам пренебрегнат от ГЕРБ. Аз съм готов да имам същите отношения с всяка проевропеейска българска партия. Не приемам тезата, че политиката е за богати хора. Това, което имам е вписвано в декларацията в Сметната палата и съм платил данъци и у нас и в Германия. С проектите съм създал 10 00 работни места.

Не съм разполагал и не разполагам с офшорни сметки. Работил съм с Иво Прокопиев и имам добре отношения с него. Аз познавам всички мениджъри, допълни още президентът. Не съм нарушил правилата като бизнесмен, допълни още Плевнелиев. Той отрече да нарече Цветелина Бориславова приятелка. Относно твърденията за неговите имоти Плевнелиев заяви: Спомнете си какво се случи със Сергей Станишев и Борисов.

Зад тези твърдения винаги е стояла една олигархична групировка. За случая с оставката на бившия депутат от ДПС Христо Бисеров президентът посочи, че е озадачен защо информацията за разследването срещу бившия заместник-председател на НС първо е била попаднала при политиците, а не в компетентните органи. Относно за обвиненията в подсушаване към Цветан Цветанов Плевнелиев заяви: българите трябва да бъдат информирани за решението на съда.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5759 |04.12.2013 Плевнелиев: Дрязгите на Балканския полуостров са намалели . 42| 11246 |27.11.2013 Росен Плевнелиев: Борисов ми бръкна в окото, не ми дърпа ухото . 16| 6100 |27.11.2013 Плевнелиев: Свободата на словото в България е в опасност . 99| 5012 |25.11.2013 Плевнелиев: Българският народ не е разделен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads