Реклама / Ads
38| 5260 |19.02.2013 НОВИНИ

Плевнелиев: Отвъд лозунгите и призивите, да чуем реалните аргументи

.
За мен е важно, отвъд лозунгите и призивите, да се чуят реалните аргументи – как искаме да развиваме енергетиката в България, какво искаме да постигнем, как ще го финансираме и как това ще се отрази на хората.
 

Това коментира президентът Росен Плевнелиев на въпрос - какви разумни решения за енергетиката очаквате от хора, които призоваваха за национализация в парламента, предаде “Фокус”.

„Решенията в енергетиката да се взимат, отчитайки интереса на хората, и да водят до ефект за хората. В енергетиката се харчат милиарди, какво очакват хората – прозрачност – да се знае, ефективност – това се вижда и по сметките на хората, колкото по-ефективни ставаме, толкова повече и сметките ще падат, възможност за избор – либерализация, те са срещу монополите, хората скандират „мафия” – посочете мафията или я осъдете”, посочи Плевнелиев.

Той посочи, че в момента, когато фокусът падне само върху политизирането, се губи основното послание на хората по улиците. „Ще бъде много добра идея, ако вместо хората хвърлят камъни и домати по парламента – бъдат поканени да влязат вътре в него, и да излъчат представители, за да се чуе техният глас”, каза държавният глава.

„Аз уважавам протестите на хората и вярвам, че те се провеждат и ще продължават да се провеждат в рамките на Конституцията, демократичните ценности и правовата държава. Толкова много майки с деца, толкова много хора излизат на улицата, техният глас трябва да бъде чут”, заяви Плевнелиев.

Той посочи, че хората имат конкретни искания и институциите спокойно могат да адресират тази тема и да се ангажират с ясни действия. „България мина праз всичко това – през експертни правителства, извънредни избори. Хората искат резултати, искат сметките им за ток да паднат, доходите да се качат, аз питам как ще постигнем това”, каза държавният глава. „Като говорим за темата енергетика трябва да кажем категорично какво правим утре,след две седмици, след месец – два, това ще помогне на хората и ще зададе ясната посока, че ние чуваме гласа им и работим за резултати”, посочи Плевнелиев.

„Аз ще браня Конституцията, демокрацията, а демокрацията се крепи на политически партии, една част от тях са парламентарно представени. Парламентът е важен и гласът на хората е важен”, каза държавният глава. Той посочи, че хората гласуват за партиите, които са в парламента и те са длъжни да адресират техните проблеми. „Има чисто прагматични аспекти от тук-нататък, да не се политизира излишно, да се чуят предложенията на хората с ясни аргументи в парламента и да се поемат ангажименти, не е трудно”, заключи президентът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 5772 |25.01.2013 Плевнелиев: С хората от Македония проблеми нямаме . 73| 4849 |21.01.2013 Плевнелиев: Нападението срещу Доган е посегателство срещу демокрацията . 42| 5171 |06.01.2013 Плевнелиев: Президентът не е техник . 33| 5699 |12.12.2012 Плевнелиев: Не съм послушко, а спазвам Конституцията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads