Реклама / Ads
10| 4450 |27.09.2015 НОВИНИ

Плевнелиев пред ООН: Да се работи за изкореняване на бедността

.
Росен Плевнелиев
Международната общност да се фокусира върху постигането на резултати по целите на устойчивото развитие, сред които са изкореняването на бедността, изграждането на устойчива икономика и развитието на мирни и стабилни общества. За това призова президентът Росен Плевнелиев в изказването си на Срещата на върха за приемането на Дневния ред за развитие след 2015 г., която се проведе в централата на ООН в Ню Йорк.
 

 Новият дневен ред на ООН е посветен на целите на развитието до 2030 г. Сред формулираните цели са: прекратяване на бедността във всичките ѝ форми, постигане на хранителна сигурност, постигане на равенство на половете, устойчиво управление на водите, осигуряване на достъпна, надеждна и модерна енергия за всички. България е от страните, които се застъпиха за приемането на нов Дневен ред за развитие на ООН, основан на защитата на човешките права, припомни президентът и подчерта, че за пръв път в подобен документ се поставя ударение върху благополучието на всеки отделен човек без никой да бъде пренебрегнат.

 

Като съпредседател на Групата на приятелите на децата и Целите за устойчиво развитие България работи усилено за интегрирането на правата на децата във всички аспекти на развитието, поставяйки децата в центъра на Дневния ред, заяви още държавният глава.

 

Плевнелиев определи като успех за международната общност демонстрираната политическа воля за приемането на новия Дневен ред за развитие, но настоя ООН и нейните партньори да осъществяват постоянен мониторинг на конкретните постижения.

 

Решенията, които взимаме днес, ще окажат въздействие върху всички нас през следващите 15 години. България е уверена, че сега вниманието трябва да бъде насочено към изпълнението на Дневния ред и поемаме силен ангажимент да дадем своя принос за постигането на тази цел, заяви българският държавен глава.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4649 |27.09.2015 С молебен за здраве и благополучие започна предизборната кампания на ГЕРБ Пловдив област в Асеновград . 0| 4195 |27.09.2015 Представители на над 20 утвърдени компании се срещнаха във Велико Търново с Даниел Панов . 0| 4059 |27.09.2015 ЧЕЗ работи по отстраняването на авариите в села в Западна България . 2| 4524 |27.09.2015 Миков даде старт на предизборната кампания на БСП в област Кюстендил

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads