Реклама / Ads
57| 5590 |20.02.2011 НОВИНИ

Р. Плевнелиев: Врагове са всички, които са в мътната вода

.
Росен Плевнелиев
Кризата тотално промени света, но България минава много достойно през нея. Годината е предизборна, но аз не се боря за президент, за кмет – аз се боря за работата си.
 

Това каза министър Росен Плевнелиев в предаването "На четири очи" по Нова тв.

Има тотална подмяна на дневния ред в обществото, обяви Плевнелиев. Правителството постига реални резултати, но преходът е от 20 години, а той е труден. Правителството е много силно, но работи в много тежка среда – отворените граници на съседите ни ще доведе имигрантите у нас.

Духът на колективният играч ще се запази, аз трябва да полагам асфалта и ще се справя, категорично обяви гостът.
Навсякъде има камери, следят ни непръкъснато, камерите са навсякъде. Ако ме подслушват ще чуят, че работя по 12 часа на ден, нямам притеснение какво говоря по телефона. Притеснявам се за действията на другите, каза Плевнелиев.

Според министърът врагът на правителството са интересите, многото хора, които са свикнали да стоят на гърба на правителството, а трябва сами да се справят. Вързахме бензиностанциите с НАП, дали българите си дават сметка за това?, попита той и продължи: Връгът са всички, които са в мътната вода. Чистата вода означава ясни правила, които да се спазват от всички. Правилата трябва да се спазват от всички - в икономиката, в съда, на движението – аз съм оптимист за България.

България има страхотно бъдеще, което трябва да изковем заедно, обяви Плевнелиев.

Годината е предизборна, но аз не се боря за президент, за кмет – аз се боря за работата си. Аз не скачам от клон на клон, не съм свикнал така. Аз не съм политик, аз съм есперт и трябва да свърша много неща, каза министърът.

Цените отново ще вървят нагоре, защото светът е много по-различен отпреди 5 години. България трябва да намери достоен път за своите деца. Пенсионерите в България също искат магистрали, за техните деца и внуци, каза Плевнелиев.

Безработицата в България е 10 процента, навсякъде има клошари, поясни министърът и каза още: Бедният българин трябва да повярва, че само заедно можем да вървим напред. Икономиката вече тръгна, а ние трябва да бъдем по-конкурентноспособни. Имаме перспектива в туризма, в земеделието, но трябва да имаме пакт за стабилност. България има голям шанс в следващите 10 години, въпросът е да започнем да си вярваме и да тръгнем напред.

Коментирайки магистрала Люлин министърът разясни, че Станишев е подписал за 137 милиона, а е увеличен до 185 милиона от тях, а не от сегашното правителство. Месеци наред не е започната магистралата, а това увеличава нейната стойност, разясни той.

В цяла Европа няма дневни винетки и у нас няма да има. След 5 години ще се плаща за магистралите и то за пробег – колкото повече карате, толкова повече плащате, обясни Плевнелиев.

Имаме изгубени 15 години, изгубени за пътищата на страната. Докато нямаме магистрали, няма да имаме нормални пътища, посочи министърът.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 5245 |13.02.2011 Цв. Цветанов: Които искат оставката ми, искат да се дестабилизира страната . 11| 5269 |11.02.2011 Я. Янев: Които са пребили О. Стефанов, са автори на взрива . 0| 5458 |28.01.2011 Р. Плевнелиев: Автомагистрала „Струма” е приоритет . 19| 5504 |03.01.2011 Р. Плевнелиев: От мен политик не става, не мога да лъжа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads