Реклама / Ads
0| 7803 |31.08.2012 НОВИНИ

Пожарите взеха първата си жертва

.
Близо 80 военнослужещи от Сухопътните войски и вертолет Ми-17 участват и днес в гасенето на пожари.
 

За последните 24 часа огнеборците са погасили близо 300 пожара, съобщиха от пресцентърът на МВР. Обстановката на територията на областите Кюстендил, Бургас, Хасково, Ямбол и София остава усложнена.

В помощ на населението от община Хасково, 50 военнослужещи участват в гасенето на пожара, възникнал между хасковските села Любеново и Родопи. Ръководител на групата е капитан Светослав Везев. Все още не е локализиран пожарът. Огънят се разпространява на два фронта, с обща дължина от около пет км. Стихията е обхванала площ от около 2500 дка.

25 военнослужещи от Благоевград и днес помагат за потушаването на пожара в местността Бели бор – „Рилска света обител“, община Рила. Ръководител на групата е майор Истилиян Дуков. Няма опасност за Рилския манастир.

Вертолет Ми-17 от Военновъздушните сили участва в гасенето на възникнал горски пожар в района на биосферен резерват „Дупката“, община Батак, област Пазарджик.

През първите шест часа на днешния ден в дежурната част на пожарната са получени 28 сигнала за произшествия, от които 25 са били за пожари.

Овладян и локализиран е пожарът край ямболските села Раздел и Вълча поляна. Доизгасяват се отделни огнища, а стихията е засегнала над 10 000 дка растителност.

Три са сериозните пожари на територията на област Кюстендил. Вчера е било получено съобщение за пожар в сухи треви край село Метохия. На мястото са били изпратени служители на "Пожарна безопасност и защита на населението" и на Гранична полиция. По-късно в помощ на огнеборците са се включили доброволци от местното население и горски служители. Към този час пожарът е локализиран на площ от 500 дка. Няма опасност за имотите на жителите от махалите "Вещукар" и "Велимировци".

Локализиран е пожарът край село Батулия, община Своге. Горят суха трева и смесена гора. Огнената стихия се разпространява на три фронта и в момента е на площ от 300 дка. При пожара са унищожени немасивна постройка и две бараки. Действията по ликвидирането на пожара продължават.

Погасен е огънят край драгоманското село Драгоил. Стихията е унищожила 200 дка борова гора в местността "Байршиева чука".

Днес огнената стихия, взе и първата си жертва. Мъж на 66 години е загинал след небрежно боравене с открит огън, след като се опитал да почисти старнище на нивата си като го запали.

Вчера около 18,00 ч. на тел. 112 е било съобщено за пожар в стърнище край с. Тимарево. На мястото е пристигнал екип огнеборци, които потушили огъня за минути. Въпреки това те не успели да спасят собственика. За секунди огънят, причинил смъртта на мъжа, се разраснал от вятъра и сухата растителност.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4716 |30.08.2012 Успокоение! Овладяват пожарите! . 2| 5658 |21.08.2012 Първата жена, родила след рак на маточната шийка - българка! . 26| 6155 |16.08.2012 Бомбата пред "Кошарите" не била първата за Коко Динев? . 4| 5244 |10.08.2012 Категорично: пожарите - резултат от човешка грешка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads