Реклама / Ads
9| 3005 |03.04.2023 НОВИНИ

Политолог: Хайде да пораснем! Това са детинщини, в голяма степен на пакосливи деца

.
Източник: личен архив
"Избирателите ще трябва да си дадат сметка, че е време да пораснат. Това са детинщини, в голяма степен на пакосливи деца. В деня на изборите избирателите са политиците, те имат властта. Хайде да пораснем и да гледаме реалността, а не наивните мечти за ляво - дясно, запад - изток, небе - земя".
 

Това коментира пред БНР политологът от Центъра за либерални стратегии Деян Кюранов. Според него изборите изглеждат легитимни като за България.


Според него проблемът е, че се опитваме да решаваме конфликта межди конликтуващи позиции с мечти, с измишльотини, с лъжи понякога: 


"Един измислен конфликт - примерно сега се говори за голяма коалиция между ПП-ДБ и ГЕРБ. Измислен би бил проблемът - или борба с корупцията, или съгласие с Бойко Борисов. Това в дадения случай вече не е така. Този проблем не е актуален". 


"Ако русоидите на "Възраждане" бяха по-назад и ако генераторът на хаос - Слави Трифонов и неговите хорица, не бяха влезли в парламента, тогава можехме да разсъждаваме много сложно, да калкулираме процентни пубктове и да броим места в парламента.

 

Сега вече е ясно - след като имаме генератор на хаос, проруска партия на трето място и след като ПП-ДБ не водят - единственото разумно решение - не партийно, а държавническо решение, е голяма коалиция с ГЕРБ и обясняване на себе си, че вече това не е актуално, не е най-важното и най-съдбовното да борим корупцията. 

 

Най-съдбовното е да не ставаме отново васал на Русия, най-съдбовното е да не излизаме от сферата на ЕС и съюза с НАТО", продължи коментара си Деян Кюранов. 


Според него в момента не трябва да мислим партийно, а държавнически. Добър компромис ще бъде да сложим интересите на България на първо място, а интересите на партията - на второ, категоричен е той.


По думите му и партийните водачи трябва да пораснат. "Да се сетят, че са партийни водачи за България". 


Кюранов призовава за държавнически разум. Според него отново сме пред цивилизационен избор. 


"Връщане назад към руската сфера на влияние или измъкване от нея - това е кръстопътят". 


Президентът успя да остави ситуацията да работи за него, без да се намесва пряко, напълно подкрепяйки проруската линия, отбеляза Деян Кюранов. Според него избори до дупка ще доведе до същото, което значи - още по-лошо. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 45| 7010 |26.03.2023 Политолог: След седмица ще настъпим поредната мотика . 5| 3379 |29.12.2022 Политолог: Радев натрупа политическо и управленско влияние, от което трудно би отстъпил доброволно . 0| 3250 |26.12.2022 Здравей, татко! Хайде да празнуваме твоя специален ден . 4| 3103 |13.12.2022 Политолог: Зад кабинета ”Габровски” се крият политици от близкото минало

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads