Реклама / Ads
3| 5626 |15.09.2018 НОВИНИ

Политологът проф. Маринов: Управлението е сбъркано, не може да произведе добри резултати

.
Александър Маринов
Каквато и да е конфигурацията на правителството, не може да произведе добри резултати. Това каза проф. Александър Маринов по повод трите министерски оставки и новите лица, предложени от управляващите за постовете на Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски.
 

Според него причината за това е сбъркаността в начина на управление към момента. ГЕРБ неведнъж са заявявали, че който и да дойде на власт, ще направи същото – това обезсмисля идеята, че смяната на лица на министерските постове ще промени нещо, обясни политологът. „Няма правителствена криза, тъй като правителството и министър-председателят не са загубили подкрепата на мнозинството от народните представители. Има обаче криза на управлението на правителството – явно е, че са натрупали много нерешени проблеми, които дестабилизират правителството.

 

Евентуалните министерски смени или укрепване на работата на правителството са свързани преди всичко с коригирането на грешките в политиките, които вече са допуснати, което, за съжаление, в България никога не се случва. Премиерът Борисов не успя нито да овладее недоволството – оставките дойдоха 4-5 дни след трагедията, докато такава реакция трябваше да се случи в рамките на няколко часа“, коментира политологът пред "Фокус".

 

БСП е улеснена от действията на правителството и в частност – на премиера Борисов, допълни проф. Александър Маринов.

 

Според него обаче опозицията не успява да се възползва от уязвимостта на парламентарното мнозинство. Проектът на левицата „Визия за България“ би могъл да е положителната перспектива и има добра стойност, единствено ако е основа, върху която да се доработят дългосрочни политически аргументи, обясни политологът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5227 |15.09.2018 Проф. Даниел Вълчев: Правителството нито е предвидимо, нито реформаторско . 3| 4900 |13.09.2018 Проф. Славова за Фрог: Вдигането на съдебните такси руши доверието в управлението . 0| 3888 |13.09.2018 Не пациентът, а парите са акцент в здравеопазването, смята проф. Иво Петров . 0| 7096 |11.09.2018 Проф. Н. Радулов за Фрог: Отдавна обмислян ход е Младен Маринов да стане министър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads