Реклама / Ads
155| 7068 |24.05.2011 НОВИНИ

Политолози: Протестът на "Атака" е варварщина!

.
Случката по-скоро ще изплаши хората. Действията на Сидеров са панически, считат П. Симеонов и Д. Аврамов.
 

Волен Сидеров пресоли манджата и затова трудно може да поставим случката пред джамията в обикновените провокации, каза в "Здравей, България" по НТВ политологът Първан Симеонов. Не може да атакуваш душата на хората, това, в което вярват, религията им и правото им на молитва. Това, което "Атака" нарича протест, е варварщина и Волен Сидеров много добре го знае, отбеляза и политологът Димитър Аврамов.

Според Първан Симеонов става въпрос за предизборни действия, но все пак, ако останем само в тази плоскост, ще сбъркаме. Сидеров се държи така, не защото губи електорат, а защото губи своеобразна вътрешна конкуренция. В момента той вижда, че има потенциал за протестно политическо поведение, допълни Симеонов. По думите му поставената цел е изпълнена, но "проблемът на Сидеров е, че той дълго време живееше с мисълта, че "Атака" може да живее известно време в състояние на зимен сън и изведнъж предизборно да бъде извадена от това състояние". Първан Симеонов смята, че случката по-скоро ще изплаши хората. Действията на Сидеров са панически, смята политологът. По думите му лидерът на "Атака" се държи като човек, който е заровил имане, а сега не може да го намери.

Във връзка с думите на Деница Гаджева от "Атака", че партията е искала просто да направи поредния си мирен протест, Димитър Аврамов заяви: "Ако тя наистина го мисли, то тогава е една глупава дама или просто лъже". Сидеров е давал основания да бъде наричан "луд", но истината е, че този човек има достатъчно интелект. Все пак това е планирана акция – едно е да атакуваш политическия си противник , дори и със средства, които са на ръба на закона. Друго е да отидеш в джамията, където хората се молят, обобщи Аврамов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 72| 5933 |23.05.2011 ДПС дава "Атака" на евроинституциите . 0| 17384 |14.05.2011 Ив. Костов: Факти и числа доказват новата тройна коалиция – ГЕРБ, ДПС и "Атака" . 9| 6566 |12.05.2011 "Атака" скочи срещу КЗД, взимали високи заплати . 21| 5723 |18.04.2011 Eксдепутати на РЗС бранят в Брюксел ГЕРБ от "Атака"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads