Реклама / Ads
31| 3783 |10.02.2021 НОВИНИ

Политологът доц. Инджов: Социалистите са огладнели за власт

.
Източник: БГНЕС
Социалистите са огладнели за власт, те имат огромен интерес да влязат в управлението на страната. Властта е импулс, който се явява спойка на всяка една партия, която е над средното ниво и е нормално БСП да се стреми към нея.
 

Пред Люба Кулезич политологът доц. Иво Инджов коментира, че не е изключено червените да критикуват Борисов, но ако той отпадне от играта при по-слабо представяне на ГЕРБ на изборите, тогава би могло да се търси някакво взаимодействие между ГЕРБ и БСП, въпреки че Нинова категорично отрича на този етап тази възможност.

 

Според него обаче големият проблем на левицата е друг - тя е партия, която няма ясна идеологическа и емоционална идентичност.

 

Заклинанията на Корнелия Нинова, че се отваря към младите, се пукат като сапунени мехури, смята Инджов и допълни, че след изборите БСП трябва да намери общ език с партиите, които изнесоха протестите на плещите си.

 

Политологът коментира и съденето на журналисти и политолози от страна на Нинова, като го определи като опит на лидера на БСП да сплаши инакомислието.

 

„В България хората с власт – политиците и тези, които дърпат задкулисно конците на политическите и обществените процеси – много пъти се опитват да сплашат журналистите, като завеждат граждански дела за обида и клевета. Първоначално искат много високи суми като обезщетение, но съдът много рядко ги присъжда. Всеки политик има право да потърси правата си в съда и да защити доброто си име и честта си, на засегната репутация било то от журналист, от цяла медия или от политически противник“, обясни той, като отчете обаче, че се открояват някои нюанси.

 

„Не оспорвам правото на Нинова да търси правата си, ако се е почувствала обидена, още повече, че при казуса с журналиста Калина Андролова действително имаше злоба, охулване и обидни квалификации. Всеки политик би трябвало да го направи, ако държи на себе си. Скандалното обаче е искането за запор на сметките на Андролова в размер на 12 000 евро. Един политик никога не би трябвало да иска това. Така се достига до налагане на автоцензура“, обясни доц. Инджов.

 

Що се отнася до случая с политолога Буруджиева, там тя ще бъде съдена за изказани мнения в интервю. Според политолога това вече е скандално.

 

„Аз прочетох това интервю, за което става въпрос. Там има обоснована и аргументирана критика към Корнелия Нинова и ако това е в основата на исковата молба, то тя най-вероятно ще бъде отхвърлена от съда. Но всичко това е опит за сплашване на инакомислието“, коментира той, като подчерта, че не оправдава по никакъв случай охулването и помията, която се излива в българските медии.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 3659 |09.02.2021 Доц. Инджов: Предстои яростна предизборна кампания и много компромати . 8| 3547 |05.02.2021 Политологът Борис Попиванов: В парламента шоуто надделява над парламентаризма . 5| 5309 |21.01.2021 Политологът Мария Пиргова: Преди президентските избори може да има нови избори за парламент . 7| 7107 |18.12.2020 Политологът Христо Панчугов: Политически шантажи и сделки белязват работата на този парламент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads