Реклама / Ads
0| 6143 |30.03.2016 НОВИНИ

Полицаи принуждават студент да върти дрога и проститутки

.
Двамата полицаи, задържани вчера при акция на „Вътрешна сигурност”, изнудвали студент да продава наркотици, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.
 

Досъдебното производство започнало след сигнал от студент през февруари. Той казал, че полицаи го изнудват, като го карали да извършва престъпления. Започнало разследване за подкупи, съобщи Новини. бг.  Но в последствие станало ясно, че няколко полицаи се занимавали с търговия на наркотици. Всичко започнало в края на миналата година, когато в квартира в "Студентски град" влезли полицейски служители по сигнал, че там имало незаконни вещи. Претърсили квартирата и казали, че намерили наркотици. Един от студентите бил задържан, а после психически и физически малтретиран. Униформените го завели в районното и го заплашили, че ако не им съдейства ще му съсипят живота. У студента имало 337 лева. Полицаите взели 330 от тях и поискали още 670 (до 1000 лева), за да го пуснат. Никъде в прокуратурата няма данни за този арест, каза Арнаудова.

 

Нещата не свършили до тук. На следващия ден студентът бил намерен отново от единия полицай - Божидар Милев на 24 години. Така била предадена остатъчната сума за свободата на студента. Последвали още срещи, на които Милев имал още искания и давал обещания - казал на студента, че трябва да продава наркотици, като работи за него. Поискал му и 300 лева седмично, за да го покровителства. Така студентът дал още 1200 лева от страх. Стигнало се и до намирането на момичета, които освен да продават дрога, а и да проституират. Едва тогава студентът подал сигнал в прокуратурата. Униформеният казвал на студента кога да продава дрога, къде, от кои полицаи да се пази, с какви коли са се движили. Няколко срещи между студента и полицая са записани със СРС-та, посочи Румяна Арнаудова. Постепенно в схемата се появил втори полицай - Николай Апостолов (30 г). Бил представен като лице, което контролира наркоразпространението в центъра, в района около Народния театър. Представял се като човек, който работи за Златомир Иванов - Златко Баретата и Димитър Желязков - Митьо Очите. На 12 март Апостолов дал на студента два вида наркотици - марихуана и пико. А той от своя страна ги дал на разследващите. Уговорката била Николай Апостолов да получава по 60 лева за продажбите.

 

В последствие полицаят станал по-активен в уговорките със студента. Обяснявал на младежа как да си направи кръг за наркоразпространение, че в този кръг трябва да има момиче, да намери проститутки. Освен това двамата говорили за намиране на семена за марихуана и апартамент за отглеждането им. Вчера студентът и Апостолов се срещнали в "Бъкстон", за да си разменят пико срещу 300 лева. Парите били белязани. Първоначалната уговорка била за по-малко пари (270 лева), за това и полицаят влязъл в магазин, за да развали пари и да върне ресто на младежа. В този момент Апостолов е задържан, като не се е съпротивлявал. При ареста на Божидар Милев обаче имало изстрели. Той ползвал оръжие срещу колегите си със служебното си оръжие. Това станало, когато бягал. Извикал "Аз съм полицай" и стрелял. При преследването двама полицаи са с травми, но ранени от стрелбата няма. И двамата полицаи са в ареста в момента. Прокуратурата ще иска постоянния им арест. Милев ще бъде обвинен за подкупи, при използване на служебно положение и изнудване, а Апостолов за разпространение на наркотици.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4501 |30.03.2016 Задържаните полицаи не пазели дилъри, а продавали дрога . 0| 10234 |30.03.2016 Проф. Радулов за заловените полицаи: Носели са конфискувана дрога за осребряване . 0| 4960 |29.03.2016 Задържаха двама полицаи с наркотици и пари . 0| 4592 |29.03.2016 Проф. Н. Денков: Броят на бг-студентите да се намали наполовина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads