Реклама / Ads
0| 3291 |14.09.2022 НОВИНИ

Полицай събирал такси за охрана като служител на ”Делта гард”

.
Полицейски служител мамил хора в Троянско и им събирал такси, представяйки се за служител на частната охранителна фирма ”Делта гард”. Тази абсурдна история се вижда в съдебните решения, тъй като полицаят е уволнен за тежко нарушение на служебната дисциплина и е обжалвал наказанието си пред административния съд.
 

А наскоро е поискал и да бъде отменено влязло в сила съдебно решение с аргумента, че има нови обстоятелства, изскочили от разследването, което прокуратурата води по случая от 2019 г. насам.


И.К. е уволнен през 2019 г. от Районното управление на МВР в Троян, където е бил младши инспектор. Дисциплинарната проверка срещу него установила, че е взимал суми за охрана от собственици на частни имоти в села в община Троян, като се представял за служител "Делта гард", където е работил, преди да бъде назначен в МВР. За взетите суми издавал собственоръчно написани и подписани квитанции. За случая била сезирана и прокуратурата и все още тече разследване, се вижда още от делото. Едва в началото на тази година са правени очни ставки, на които всъщност се базира и искането на И.К. за възобновяване на делото срещу уволнението му, пише още "Сега".


Случаят станал известен на МВР, след като различни хора подали жалби за измамата.


В едно от съдебните решения по казуса са описани и измамите. През май 2019 г. И. К. взел от жена от с. Черни Осъм сумата от 240 лева с обещанието да й купи бира. От друг човек в село Дебнево младши инспекторът взел 30 лв. за охрана на имота му, за което собственоръчно му написал разписка. След месец взел 16 лв. от друг жител на Дебнево за охрана и отново издал квитанция. От едно семейство взел 30 лв., а от други хора - 72 лв.


Част от пострадалите заявяват в обясненията си, че знаели че К. работи в МВР, но въпреки това, подведени от него, са му давали парите за охрана.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2734 |12.09.2022 ЕС иска да овладее енергийната криза с такси върху фирмите за изкопаеми горива . 0| 3287 |12.09.2022 Шефът на МВР: Симона Радева трудно може да бъде наречена „полицай” . 0| 4368 |10.09.2022 Полицайката Симона Радева я очаква дисциплинарно уволнение . 0| 2852 |08.09.2022 Таксиджии блокираха Брюксел заради Uber

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads