Реклама / Ads
4| 3132 |09.11.2021 НОВИНИ

Полицията в Пловдив проверява сигнал за корпоративен вот в Раковски

.
”Икономическа полиция” Пловдив извършва проверка на информация за корпоративен вот в Раковски, съобщи пресцентърът на ОД на МВР.
 

По тази причина в сградата на отдела днес са призовани за снемане на обяснения служители от общинско предприятие в града. По преценка някои от тях се предупреждават с протоколи по чл. 65 от ЗМВР.

Около 40 бяха работниците на общинското предприятие "Благоустрояване и превенция" в Раковски повикани в Икономическа полиция, за да подпишат предупредителни протоколи, че няма да се поддават на продажба на гласове. 

 

Призовките да се явят днес "за справка" са им връчвани в петък и събота миналата седмица по домовете, но и на работните места, каза директорът на предприятието Петър Антонов. По думите му това е прецедент,  който преди изборите всява напрежение и страх сред хората. 

 

Пред журналисти служителите от фирмата споделиха, че са притеснени от действията на полицията и не виждат основания да бъдат викани, защото нямат активна роля в изборите, нито са били обект на опити за покупка на гласове. Те добавиха, че срещата им с полицаите са минали спокойно с по няколко въпроса и подписване на предупредителния протокол.

 

Да подкрепи хората пред Трето РПУ в Пловдив беше и кметът на Раковски Павел Гуджеров, според когото целта на това викане в полицията е репресия от страна на вътрешното министерство и опит да се накарат хората да не гласуват.

"Днес ставаме свидетели на политическа акция сплашване, но точно в Раковски трудно се плашим", каза Павел Гуджеров.

 

Интересът на Бойко Рашков с атаката към успешни общини в Пловдивска област е да се наложи страхът и хората да не излязат за гласуват, каза и кметът на Стамболийски и областен партиен лидер Георги Мараджиев, който също дойде пред сградата на Икономическа полиция и припомни атаките срещу себе си преди изборите през юли.

 

Няколко часа след изказването му в Пловдив  Мараджиев научава, че екип от от осем слулители на Икономическа полиция са пред дома му в опит да намерят неговия син, срещу когото има жалба. Тя най- вероятно е за купуване на гласове, предположи Марадажиев. Кметът не е позволил претърсването, което определя като предължение на репресията. 

По неговите думи в предприятия на града тече същата акция, като тази в Раковски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2813 |09.11.2021 „Технополис” започва изграждането на свой втори хипермаркет в Пловдив и нов търговски комплекс . 19| 12909 |09.11.2021 Има ли връзка Младен Маринов със собствениците на „Делта гард“? МВР проверява . 1| 3107 |04.11.2021 Комитова: АМ ”Хемус” се строи, проверяват се незаконните участъци, не зная за акцията на Рашков . 3| 2955 |01.11.2021 Пътна полиция с акция ”Зима”, проверява за зимни гуми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads