Реклама / Ads
3| 2392 |29.02.2024 НОВИНИ

Полицията започна да патрулира на Борисовските гробища ден преди погребението на Навални

.
Борисовските гробища
Полицията започна да патрулира в района близо до Борисовското гробище в Братеево, където на 1 март трябва да се проведе погребението на Навални, съобщава кореспондент на RusNews .
 

Според RusNews, полицаи отиват на патрули от двама или трима души близо до гробището. Подготвени са и метални огради на входа, а по периметъра, както пише RusNews, „на всеки стълб на лампата са монтирани външни камери за наблюдение“. На 26 февруари телеграм каналът „Внимание, новини“ писа за подготовката за монтиране на камери и рамки на входа на Борисовите гробища.


Телеграм каналът „Можем да обясним“ пише , че на изхода от метростанция „Борисово“ продължават да дежурят засилени полицейски екипи. На входа на гробището стоят двама полицаи, а отстрани на входа има малка полицейска количка, съобщава кореспондентът на We Can Explain. На входа на гробището дежури и автомобил на КАТ.


На входа на гробището, както съобщава кореспондентът на „Можем да обясним“, полицейските служители искат паспорт и искат да обяснят целта на посещението, а също така проверяват лични вещи, обяснявайки това като „предотвратяване на терористични операции“.

 

На 28 февруари сътрудниците на Навални съобщиха , че опелото на политика ще се състои в църквата на иконата на Божията майка „Утоли моите мъки“ в Марино на 1 март в 14:00 часа. След това Навални ще бъде погребан на Борисовското гробище.

 

Директорът на ФБК Иван Жданов каза, че погребението е планирано за 29 февруари, но сътрудниците на Навални не са успели да намерят „нито един човек, който да може да изкопае гроб“ до тази дата. Жданов свърза това с факта, че на 29 февруари Владимир Путин ще отправи послание към Федералното събрание.

 

Според Жданов на семейството на Навални са отказани подходящи зали за сбогуване под различни предлози. Сътрудниците на Навални искаха да проведат сбогуване в залата на Николо-Архангелския крематориум, но когато представителят на политика дойде да подпише споразумението, му казаха, че тази зала е заета и му беше предложена зала на Хованското гробище. Семейството на Навални го изостави.


„Сега нашата основна задача е да проведем погребението“ Интервю с Иван Жданов - за това как властите се опитват да осуетят сбогуването с Алексей Навални
преди един ден.

 

Превод ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2517 |29.02.2024 С множество отличия се завърнаха от Държавното първенство по спортно и бойно самбо състезателите на СК „Спартак – Русе“ . 5| 2343 |29.02.2024 Трябва да се обединим и да опазим демокрацията призова Габриел . 9| 2439 |29.02.2024 Кирил Петков: Имам чувството, че се правят моноспектакли, които да стигнат до потенциални избори . 1| 4422 |29.02.2024 Асен Генов: Навалная навлезе изключително силно в политическия разговор на световно ниво

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads