Реклама / Ads
4| 3281 |20.01.2023 НОВИНИ

Полша може да изпрати танкове ”Леопард” в Украйна. Песков плаши: Лошо за Киев

.
”Полша може да изпрати танкове ”Леопард” в Украйна”, предаде британската информационна агенция Скайнюз.
 

"Според представител на правителството в Берлин властите във Варшава може да предприемат тази стъпка и без разрешение на Федералната република", посочи още медията.

 

"Германия притежава лиценза за експорта на този вид бойни машини", добави Скайнюз.

"Съобщението на кабинета в Берлин дойде след като премиерът на Полша Матеуш Моравецки заяви, че страната му ще изпрати танкове "Леопард" и без да има разрешение от Германия", добави агенцията, цитирана от "Новини. бг".

 

Федералната република дълго време се противопоставяше на искането за изпращането на "Леопарди" за Украйна. Това доведе до оставката на военния министър Кристине Ламбрехт и смяната ѝ с Борис Писториус.

 

Ако на срещата между министрите на отбраната на западни държави в авиобазата на САЩ Рамщайн в Германия бъде взето решение на Киев да се доставят тежки танкове, последиците за Украйна ще бъдат отрицателни, заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.


"Последиците ще бъдат със знак минус, това е еднозначно. Неведнъж сме казвали, че подобни доставки по принцип няма нищо да променят, но ще добавят проблеми на Украйна и украинския народ", каза Песков.

 

Конфликтът в Украйна се развива по възходяща спирала, а страните от НАТО се включват в него все повече – косвено, а понякога и пряко, заяви днес прессекретарят на руския президент Владимир Путин.

 

Той прикани Германия, Франция и Украйна "да се разкаят заради своя цинизъм през последните осем години", когато по думите му тези страни "са играли на "тука има – тука няма" с Минските споразумения. Западът трябва да вземе под внимание опасенията на Русия, каза Песков, запитан какво трябва да се направи, за да се възпрепятства по-нататъшна ескалация на конфликта, отбелязва БТА.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3052 |20.01.2023 Д-р Меджидиев: Не можем да оставим хората без медикаменти, правим всичко възможно за допълнителни доставки . 11| 3325 |19.01.2023 Москва: Колкото по-рано Украйна приеме исканията ни, толкова по-скоро може да приключи военният конфликт . 1| 3292 |19.01.2023 Адвокат: Не може да се сравнява убийство с размяна на деца . 9| 3361 |18.01.2023 МС пита Конституционния съд: Може ли да се въведе задължителна военна подготовка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads