Реклама / Ads
14| 7213 |06.06.2009 НОВИНИ

Поп елитът ни пя за сините в Южния парк

.
Милена с фенове Източник: Вяра Йовева
Без чалга и кебапчета завърши кампанията на Синята коалиция за евровота. Между 1500 и 2000 души пяха заедно с Графа, Милена, Вили Кавалджиев, аплодираха група „Ъпсурт” и танцуваха с „Акага” в Южния парк тази вечер. Васко Кръпката, който точно днес стана на 50, не измени на познатия си блусарски хъс и на рядката си дарба да пее като свободен човек.
 
Хората припяваха на хитовете от 90-те години, с които роккралицата Милена триумфално се завръща на българската сцена в последно време. „Вие знаете текстовете”, обърна се към множеството неизлизащата от мода бунтарка. „Ваш ред е тогава”, обърна микрофона към феновете си тя.


Графа

"Омръзна ми да светя като крушка”, с готовност отвори гърло тълпата, сред която имаше много деца, дошли с родителите си, както и достолепни физиономии, познати от старите сини митинги.



Васко Кръпката

Събитието беше обявено като хепънинг от предизборния щаб на Синята коалиция. С него приключи кампанията на обединената десница за евровота утре.

Водещият Димитър Павлов, едно от познатите лица на Би Ти Ви, събираше очите на тайфа от хлапета в подножието на сцената. Той представи водачката на синята листа Надежда Михайлова от СДС, подгласника й Светослав Малинов от ДСБ и останалите кандидати за евродепутати като „нашите” кандидати.



„Ъпсурт”

„България цяла сега нази гледа” , неочаквано цитира „Опълченците на Шипка” бившата външна министърка. Тя нарече утрешната битка за европейския парламент тест за успеха на Синята коалиция на парламентарните избори след месец. „Само ние можем и знаем как да върнем доверието на Европа в България”, каза Надежда Михайлова.

Светослав Малинов продължи в същия дух и се зарече, че мафията няма шанс, когато сините се върнат във властта.



Думата „вълнение” бе една от най-употребяваните в речите на лидерите. „Отдавна не съм се чувствал толкова щастлив”, каза Иван Костов. „Развълнуван съм от хората, които съм срещал преди 12 години по площадите, техните усмивки и надежди ме правят спокоен и уверен в победата”. Двете дъщери на бившия премиер Яна и Мина слушаха думите му с ведри изражения на крачка от трибуната.

Речта на Мартин Димитров бе прекъсваната от скандирания за победа. Стари седесари по навик започваха да викат: „СДС”, но бързо се поправяха и се присъединяваха към сакралното синьо мото на тези избори: „Единство”.

Анастасия Мозер забеляза колко красива е комбинацията от развети в тъмни и светли сини нюанси и в оранжево знамена. Тя напомни, че оранжевото е цветът на земеделците, с които десницата е печелела избори и управлявала ефикасно страната в силните години на ОДС.

Семейства, препълнили и страничните алеи на Южния парк без да се присъединят към хепънинга коментираха, че кастингът на изпълнителите, които пеят за Сините е голям успех.



Милена

„Поне за малко изпитах приятно усещане, че чалга никога не е имало в този град и че простащината не е успяла да се настани изцяло в живота ни”, каза за Frognews.bg стройна блондинка на средна възраст. „Но все още се колебая дали да гласувам утре. Може би все пак има смисъл?” попита риторично дамата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4985 |26.05.2009 Станишев повежда в сините крепости Варна и София . 8| 5590 |25.05.2009 Сините искат освобождаването на Меликов от държавен пост . 30| 6067 |21.05.2009 ГЕРБ и сините без шанс за общ кабинет . 8| 4880 |16.05.2009 Сините представиха икономическата си програма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads