Реклама / Ads
2| 6540 |09.11.2016 НОВИНИ

Поптодорова: Разтърсена Америка извърши революция

.
Елена Поптодорова
Америка извърши поредната си революция. Това не е за първи път като изненедващ избор на американците. Въпросът е, че става през няколко поколения и затова за нас е може би необичайно, коментира бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова.
 
Поптодорова описа избора на Тръмп като много необичаен, драматичен, с много тежка кампания и силно разделена нация. По думите й именно разделението е основният съпътстващ елемент в кампанията на републиканеца.

Най-тревожното е резултатът вътре за самата Америка, при силно разединение на американците сами по себе си, което беше предшествано от силно разделение вътре в партиите, заяви посланикът пред БНТ.

Тя призна, че от лятото, въпреки първоначалното отхвърляне на възможността милиардерът да спечели битката за Белия дом, се е подготвила за подобен сценарии. Поптодорова обясни победата на Тръмп не само като шамар срещу елитите, но и заяви, че причината за случилото се е много по-дълбока. Според нея Тръмп е изразител на силни фрустанции, на тревога, на липса на отговорили на много въпроси и носи тотална промяна в живота на средния човек. Дипломатът заяви, че голямото изменение в живота на американците е започнало още на 11 септември 2001 г. и продължило с финансовата криза от 2008 г., като е сложило край на сигурния живот.

Аз смятам, че американците наказват система, наказват порядки, не самоцелно и не непременно имуществено състояние. Защото Тръмп изигра ролята на предприемчивия милиардер, на милиардерът, който е успял да се съвземе четири пъти в живота си от четири банкрута, каза Поптодорова.

Бившата ни посланичка успокои, че Тръмп няма да е опасен, тъй като предложенията му ще бъдат разглеждани от Конгреса, бил той и с републиканско мнозинство.  Според нея републиканецът няма да може да прокарва непроверени идеи и да проведе политиката си спрямо НАТО, която предлагаше по време на предизборната си компания.

Поптодорова заяви, че той разбира от сигурност и това е ясно от плановете му за изграждане на стени и справяне с бежанския поток и ще придобие по-ясна представа, когато се запознае с документите, с които разполага и Барак Обама.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4653 |09.11.2016 Вацев: Не Тръмп, победи американизмът срещу глобализма . 0| 4349 |09.11.2016 Елена Поптодорова: Тръмп има двойнствен образ, но властта дисциплинира . 1| 3907 |04.11.2016 Разполагането на американски военни у нас е под въпрос . 1| 7168 |23.10.2016 Американeц хакна сайта на ”другарите” от руското Външно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads