Реклама / Ads
19| 5679 |17.07.2013 НОВИНИ

Посланик ван Кестерен: Не позволявайте на "Атака" да влиза на ключови места

.
Карел ван Кестерен (вляво) Източник: Булфото
Съгласен съм с френския и германския посланик. Съжалявам, че правителството зависи от гласовете на "Атака". Тя е изцяло против европейските ценности и норми; това не може да съществува на европейския континент, смята дипломатът.
 

В края на месеца напускам България, но това е дипломатическата работа, заяви по БТВ НП посланикът на холандия Карел ван Кестерен. Не виждам непосредствена опасност България да загуби еврофондовете, ако отговаряте на критериите, няма механизъм това да се случи.

Има обаче дефицит на внимание към това да спазват европейските ценности, прозрачност, честност и върховенство на закона, каза ван Кестерен. Всички са наясно, че има примери на назначения, опити да се повлияят политически решения - всичко това, според мен, трябва да спре. Мисля, че много хора вече са намерили изхода от тази ситуация, правителството и президентът търсят начини, като се спазва върховенството на закона. надявам се политическата класа да се вслуша гласа на протеста, заяви още посланикът.

Знам, че в този момент има много напрежение, но сега е моментът всеки да се дръпне крачка назад и да се намери онова, което обединява, а не което разделя. 

Аз съм съгласен с френския и германския посланик, тук говорим за европейски ценности, каза дипломатът. Имаме искрено желание да допринесем за създаваме на дебат, навсякъде в Европа хората биха реагирали така. Надявам се да се прояви съвест и желание нещата да се променят към по-добро.

Атака е изцяло против европейските ценности и норми; това не може да съществува на европейския континент. Съжалявам, че правителството зависи от тези гласове, смята Карел ван Кестерен. Това е скандално и не смятам, че политическата класа трябва да го допуска, коментира посланикът факта, че Волен Сидеров председателства Комисията за борба с корупцията, а преди това и за етика. Не позволявайте на такива партии да влязат на ключови места, призова той. В Холандия хората веднага биха възроптали, но за щастие ние нямаме такива екстремни ситуации, добави ван Кестерен.

В Холандия българите имат същите права като другите европейски граждани, но всички трябва да съблюдават закона, да не извършват злоупотреби, уточни дипломатът. 

Шенген в момента не е в дневния ред на ЕП. Става въпрос за доверие, когато си даваш ключа на съседа, трябва да му имаш доверие. България в крайна сметка ще стане член на Шенгенското пространство, но няма да е сега, заяви още Карел ван Кестерен.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 7736 |14.06.2013 Британският посланик: Всички очи са насочени в новото правителство . 3| 5426 |04.06.2013 Посланикът на ФРГ прие представители на "България си ти" . 36| 5782 |04.06.2013 Вигенин: Марин Райков ще бъде посланик в Рим . 3| 5836 |22.03.2013 "България си ти!" изпрати посланик Камерър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads