Реклама / Ads
13| 5319 |14.02.2019 НОВИНИ

Посланикът на Венецуела у нас: САЩ блокира парите ни, защото иска нефта и златото

.
Ориета Капони
Посланикът на Венецуела в София Ориета Капони отхвърля версията, че латиноамериканската страна е изнасяла свои капитали у нас. По думите, на Капони, информацията е част от мащабната стратегия на Съединените щати срещу Венецуела.
 

Нямам официална информация, която да съм получила, за пристигане на пари в България.


Това е част от престъпната политика на Съединените щати да блокират парите на венецуелския народ. Новината от днес е част от преследването на Съединените щати срещу Венецуела. Част от медийната и икономическа война срещу Венецуела.

И нека ви кажа още нещо. Съединените щати се борят за демокрация само в страните с много природни ресурси. Знаем какъв е резултатът от тази тяхна борба за демокрация. Знаем какво стана в Ирак, в Либия.

 

Затова вярвам, че историята ни подсказва какво Съединените щати правят за народите и предполагаемата им демокрация. Единственият им интерес да сме в центъра на всичко е петролното ни богатство. Венецуела има най-големия резерв на петрол в света. Втори сме в света по запас от злато", отбеляза посланик Ориета Капони.

 

Венецуела е под блокада и заради криминалните и нелегални санкции, които пречат на Венецуела да купи онова, от което се нуждае. А то е храни и лекарства. На границата с Колумбия блокираха медикаменти срещу малария, диабет. Има толкова много пари, които са блокирани в редица чужди банки, какъвто е случаят с нашето злато, което е заложник в английски банки и британците не го връщат. Това е пречката да снабдим населението с основни продукти, от които се нуждае. Ето защо не се нуждаем от хуманитарна помощ.

 

Червеният кръст, колумбийският червен кръст, казва, че не ни се изпраща помощ, а оръжие. Нека ви припомня за случая "Никарагуа" от 1986 година, когато за Никарагуа беше изпратена същата хуманитарна помощ и по-голямата част от пратката се оказа оръжия.

 

Единствената помощ, която ние искаме е да отблокират парите ни, за да оставят венецуелския народ да живее, както иска. Смятам, че тази хуманитарна помощ е един троянски кон.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 16171 |13.02.2019 Асен Йорданов: Всички разкрития за Гебрев, „Виафот“, отравянето и парите от Венецуела водят до един център . 2| 4511 |13.02.2019 ”Венецуелските” сметки са блокирани . 29| 11571 |13.02.2019 ДАНС влезе в българска банка заради пране на пари от Венецуела . 0| 3869 |13.02.2019 Камион блокира пътя Русе-Бяла

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads