Реклама / Ads
7| 5208 |08.02.2008 НОВИНИ

Последни новости в обучението ще представи ВУЗФ на панаира

.
По традиция първото в България частно специализирано Висше училище в областта на застраховането и финансите се представя със собствен щанд на Международния панаир на образованието в гр. Пловдив.
 

Изложението ще се открие днес - 8 февруари, от 12.00 ч. в Палата № 8 на Панаирното градче в Пловдив.

По време на образователния панаир ръководството на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) ще представи позицията си относно матурите, както и всички условия за кандидатстване и прием за учебната 2008/2009 г. в редовна и задочна форма на обучение по специалностите: застраховане и осигуряване, финанси, счетоводство и контрол.

Младите хора и техните родители могат да се информират за организирания от ВУЗФ кандидат-студентски изпит през април. На Панаира на образованието в Пловдив ВУЗФ ще представи също така своя пакет от безплатни услуги и информационни материали, които студентите получават при записването си и могат да ползват през пълния курс на обучение. Те получават безплатни консултантски услуги, свързани както с процеса на обучение по различните специалности, така и с възможностите за преквалификация, кандидатстване за стипендии, стажове, работа по специалността и др. Пакетът включва читателска карта за академичната библиотека, безплатен достъп до интернет и персонална книжка-наръчник „Какво трябва да знаят студентите във ВУЗФ”.

vyzf.jpg Академичната политика на първото в България частно специализирано Висше училище в областта на застраховането и финансите е насочена изцяло към прилагането на най-добрите европейски образователни практики в обучението на студентите. В основата на мисията на ВУЗФ е връзката с практиката, която е изключително важна за създаването на висококвалифицирани специалисти в областта на застраховането, осигуряването, финансите и счетоводството. В подкрепа на това, Висшето училище прилага различни иновативни подходи в процеса на образование, за да направи връзката с работодателите както ефективна, така и привлекателна. „Практиката е корективът, който показва дали големите фирми с помощта на академични преподаватели е необходимо да обучават служителите си в корпоративна култура или да насочват кандидат-студентите към учебни заведения като нашето – малки, мобилни и гъвкави”, убеден е собственикът на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов. Висшето училище по застраховане и финанси е открито с решение на Народното събрание през 2002 г. и вече е сертифицирано спрямо изискванията на Международния стандарт ISO 9001:2000.

Първият прием е обявен за учебната 2002/2003 година - приети са 325 студенти, желаещи да се обучават за образователно-квалификационната степен "бакалавър".

Успешно стартират и трите предлагани специалности с редовна и задочна форма на обучение: "Застраховане и осигуряване", "Финанси" и "Счетоводство и контрол".

През следващите години висшето училище се радва на нарастващ интерес от страна на кандидат-студентите. За учебната 2007/2008 година приемът достига оптималния за училището, позволяващ изпълнението на основната цел на ВУЗФ - да предлага елитно обучение в малки учебни групи, с възможност за персонално внимание към всеки студент.

В момента във ВУЗФ се обучават 1200 студенти.

Тазгодишното издание на Международния панаир на образованието е шестото поред. На форума се представят над 80 учебни заведения от 13 държави. Очаква се интерес към него да проявят над 10 хиляди посетители.

Освен държавните и частни образователни институции в изложението участват консултантски къщи, свързани с обучението и живота на младите хора, центрове за извънучилищно образование, следдипломна квалификация и перманентно обучение, а така също издателски фирми и агенции за международна академична мобилност. Според организаторите, образователният панаир дава възможности младите хора да направят добър избор като сравнят програмите на българските и чуждестранни висши училища, а по-възрастните - да открият възможности за преквалификация, за да бъдат конкурентни на пазара на труда. По време на изложението са предвидени и 14 презентации на университети, колежи и образователни центрове от чужбина.
Сред акцентите в съпътстващата програма е кръглата маса „Модернизация на университетите и икономика на знанието".

vyz.jpg

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7705 |08.02.2008 Цигарите умъртвили 100 млн души през ХХ век, да се готвят още 1 млрд . 6| 7599 |08.02.2008 Петролопроводът Бургас-Александруполис щял да развие туризма . 7| 4927 |07.02.2008 ГЕРБ влезе в семейството на Европейската народна партия . 1| 4991 |07.02.2008 Павел Чернев се върна при старите си другари от ВМРО

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads