Реклама / Ads
0| 5627 |10.05.2013 НОВИНИ

Потвърдено: Доживотни присъди за убийците на Женя

.
Лелята на убитата Женя - Светла Тодорова Източник: Булфото
Варненският апелативен съд потвърди днес и двете доживотни присъди на окръжния съд, произнесени спрямо Петър Ангелов и Светла Тодорова за убийството на 21-годишната Женя Тодорова.
 

Пресслужбата на съда припомня, че на 1 февруари тази година първата съдебна инстанция призна вината на Петър и Светла затова, че Петър, в съучастие като съизвършител със Светла Тодорова, която е подбудител и помагач, на 27 септември 2012 година умишлено убил Женя.

Убийството е извършено по особено мъчителен за жертвата начин, с особена жестокост и с користна цел. Момичето е умирало бавно и мъчително близо 3 часа, като е усещало всеки един от 77-те удара, нанесени й от дрогирания Петър с „нож за мазане на филии". Когато ножът се счупил – Петър продължил да пробожда жертвата си с химикал. Съдът присъди общо 800 000 лева, обещетение на родителите на Женя за причинените неимуществени вреди.

В решението, с което потвърждава и двете доживотни присъди Варненският апелативен съд е категоричен, че по безспорен начин ВОС е доказал, че Петър Ангелов в съучастие, като извършител със Светла Тодорова, последната като подбудител и помагач, умишлено убил Женя Тодорова. Убийството е предумишлено, по особено мъчителен начин за убитата, с особена жестокост и с користна цел. Безспорно е установено и доказано, че подсъдимата Светла Тодорова –леля на жертвата, в съучастие като подбудител и помагач с Петър Ангелов, умишлено го склонила да убие детето на брат си, като му обещала за това 2000 лева и го улеснила със съвети и разяснения. Тодорова е извършила престъплението умишлено и е искала смъртта на племенницата си.

Омразата се е трупала с години на съвместен живот в наследственото жилище, постоянни конфликти между нея и семейството на брат и. Тодорова е знаела, че Петър не е изпечен убиец, а е наркозависим и се нуждае от пари. 500 лева е „авансът", който Петър е получил за убийството.

Проявената жестокост и садизъм на Петър , предходната му съдимост са отегчаващи вината обстоятелства, които определят доживотната му присъда. Тя не беше протестирана както от прокуратурата, така и от семейството на Женя.

Варненският апелативен съд не приема искането на обвинението спрямо доживотната присъда на Тодорова, която според прокуратурата трябва да е „без право на замяна". Той отчита, че подсъдимата е майка на три деца и намира, че ще бъде несправедливо Петър да е наказан с „доживотен затвор", а Тодорова с най-тежкото наказание „доживотен затвор без замяна". Решението може да се обжалва пред Върховния касационен съд.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 5414 |01.05.2013 Eдвин Сугарев: Не очаквам присъди по случая с подслушванията . 6| 6390 |22.02.2013 Съдът присъди: Кметът на Несебър аут! . 3| 5584 |01.02.2013 2 доживотни присъди поиска съдът за убийството на Женя . 17| 7440 |08.01.2013 „Килърите” атакуват присъдите с всички средства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads