Реклама / Ads
0| 4857 |24.08.2009 НОВИНИ

Повече информираност за ж.п. инцидентите

.
Български държавни железници пускат нови бързи влакове до морето и обратно.
 

Ръководствата на БДЖ ЕАД и Национална компания „Железопътна инфраструктура” (НКЖИ) да преразгледат в най-кратки срокове системите за информиране на гражданите, както и начините за реагиране при кризисни ситуации, свързани с ж.п. транспорта, разпореди министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков.


Клиентите на двете компании и техните близки трябва непрекъснато да получават по-бърза и точна информация с цел да бъде повишена сигурността и комфорта на пътниците.

Тази сутрин от БДЖ собщиха, че пускат нови бързи влакове и нов график на движение, съобразен с натовареното движение по направленията за Черноморието. Компанията обявява и промоционални цени с 30 % намаление. С тези съвместна инициатива на Министерството на транспорта и БДЖ се цели облекчаването на очакваното натоварено пътно движение по направлението от София до Черноморието и обратно.

Идеята е да се облекчи автомобилния трафик по магистрала „Тракия”, затова от днес БДЖ пуска нов бърз влак София – Пловдив – Бургас. Той ще заминава от София в 8.30 ч. и ще пристига в Бургас в 15.16 ч. В обратната посока влакът ще тръгва от Бургас в 13.35 ч. и ще пристига в София в 20.46 ч.

За оптимизирано на цялостно натоварването на автомобилния трафик от София до Черноморието БДЖ предлагат още няколко алтернативни пътнически превози, като клиентите на компанията ще имат възможност да ползват 30 % намаление на влаковите цени за отиване и връщане.

По направлението София – Бургас – София:

 Ускореният бърз влак „Слънчев бряг” (през Пловдив) заминава от София в 6.30 ч и пристига в Бургас в 12.27 ч. Времетраенето на пътуването е 5 часа и 57 минути. В състава на ускореният бърз влак „Слънчев бряг” са включени вагон „бистро” и вагон за превоз на хора с ограничена мобилност, придвижващи се с инвалидни колички. Друга услуга, предлагана на пътниците във влака, е превозът на велосипеди срещу талон, издаден на билетните каси заедно с билета за пътуване.
Ускореният бърз влак „Чайка” (през Карлово) заминава от София в 16.00 ч и пристига в Бургас в 23.24 ч. Времетраенето на пътуването е 7 часа и 24 минути.

По същото направление БДЖ предлага на клиентите си 30% намаление за отиване и връщане з София – Бургас при пътуване с ускорен бърз влак. Влаковата цена за пътуване по направлението София – Бургас – София с ускорените бързи влакове „Слънчев бряг” (през Пловдив”) и „Чайка” (през Карлово) е 28,20 лв. за билет 2-ра класа с включена цена за запазено място. Резервацията за пътуване в обратната посока, може да се направи още при закупуването на билета.

Дневните бързи влакове, които пътуват по маршрут София – Бургас заминават от София в 7.20 ч и в 13.45 ч.
Нощните бързи влакове, които пътуват по маршрут София – Бургас заминават от София в 22.40 ч и 23.00 ч.

По направлението София – Варна – София:

За облекчаване на трафика по автомагистрала „Хемус” и за подобряване на транспортното обслужване в железниците, по направлението се движат ежедневно 1 ускорен бърз влак „Златни пясъци” и 5 бързи влака.

Ускореният бърз влак „Златни пясъци” заминава от София в 7.05 ч и пристига във Варна в 14.04 ч. В състава на ускореният бърз влак „Златни пясъци” са включени вагон „бистро” и вагон за превоз на хора с ограничена мобилност, които се придвижват с инвалидни колички. Другата услуга, която се предлага на пътниците във влака, е превоз на велосипеди срещу талон, издаден на билетните каси заедно с билета за пътуване.

По същото направление БДЖ предлага на клиените си влакови цени с 30% намаление за отиване и връщане за релацията София – Варна при пътуване с ускорен бърз влак.Влаковата цена за пътуване по направлението София – Варна – София с ускорен бърз влак „Златни пясъци” е 35,60 лв. за билет 2-ра класа с включена цена за запазено място. Резервацията за пътуване в обратната посока, може да се направи още при закупуването на билета.

Дневните бързи влакове, които пътуват по маршрут София – Варна заминават от София в 9.55 ч; в 10.40 ч и в 13.25 ч.
Нощните бързи влакове, които пътуват по маршрут София – Варна заминават от София в 22.20 ч и в 23.35 ч.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4910 |27.07.2009 Пътуваме по-малко, чужденците все повече оредяват . 1| 5517 |20.07.2009 В Европа повече лекарства без рецепти . 14| 4679 |05.07.2009 30% повече гласове спрямо 2005 г. до момента . 2| 5018 |15.05.2009 Депутатите ни пестеливи, икономисали повече от 3,5 милиона

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads