Реклама / Ads
8| 5536 |25.10.2011 НОВИНИ

Пращат зад решетките похитителя от Сливен

.
14 години и шест месеца затвор при първоначален строг режим е присъдата за Стефан Стефанов, който през март направи опит за грабеж и взе заложници в банков клон в Сливен.
 

 

Сливенският окръжен съд постанови 11 години затвор за Стефанов за опит за убийство на банковия охранител Станчо Станчев.


Съдът призна Стефанов и за виновен за задържането и държането като заложници и поставянето на условия за тяхното освобождаване на всяка една от петте служителки на банковия клон. По това обвинение, Стефанов получи присъди от три години до три години и осем месеца, в зависимост от това - колко дълго е държал отделните заложници.

Освен това Стефанов бе признат за виновен по две обвинения за придобиване и държане без разрешително на боеприпаси.

Съдът реши, че Стефанов е виновен и в умишлено унищожаване на банково имущество: простреляни прозорци и дограма, счупени камери и компютри на обща стойност 1110 лева и 35 стотинки.


Осем месеца лишаване от свобода бяха присъдени за Стефанов за това, че е прострелял предното стъкло на паркиран пред банката "Опел". Съдът оцени щетата на 217 лева. Съдът осъди Стефанов да плати нанесените банката щети, както и да изплати 150 хил. лева за нанесените на простреляния охранител Станчо Станчев щети. Той трябва да плати и по 200 лева на всяка една от заложничките за направени разноски по делото; 660 лева на държавата за процеса, както и 6044 държавни искове.


Присъдата подлежи на обжалване.


Адвокатът на простреляният охранител Станчо Станчев поиска присъда от  20 до 30 години за похитителя от сливенския клон на Инвестбанк.

 

 Юристът, конституиран като частен обвинител по делото срещу подсъдимия Стефан Стефанов, предяви от името на клиента си и граждански иск в размер на 500 000 лева за нанесени имуществени и неимуществени вреди.

 

Защитникът на Стефанов Марин Марковски обаче оспори квалификацията на повдигнатите обвинения.

 

Според него не става въпрос за опит за убийство на охранителя Станчев, тъй като Стефанов е имал възможността да го убие, но не го е направил.

 

Марковски настоява още, че клиентът му е извършил само опит за грабеж, защото така и не е изнесъл сакът с парите, въпреки че е можел, възползвайки се от това, че държи заложници.

 

Процесът срещу похитителя на клона на Инвестбанк в Сливен бе гледан по съкратената процедура, тъй като Стефан Стефанов призна фактите, описани в обвинителния акт.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5235 |07.10.2011 Похитителят от Сливен застава пред Темида през октомври . 24| 5635 |01.10.2011 Пращат Кадиев на съд . 6| 5760 |17.08.2011 Пращат на топло българки за контрабанда на кокаин . 6| 5027 |22.07.2011 7 косъма пращат зад решетките убиеца на Яна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads