Реклама / Ads
29| 10853 |17.02.2015 НОВИНИ

Правнучката на Васил Левски възмутена от филма за Апостола

.
Портрет на Васил Левски
Правнучката на сестрата на Васил Левски Христина Богданова остро разкритикува и призна, че е възмутена от новия филм за Апостола - "Дякон Левски", чиято премиера се състоя вчера вечерта в зала 1 на НДК. Режисьор и сценарист на лентата е Максим Генчев, а в ролята на Апостола на свободата е Веселин Плачков.
 

"Току-що се прибирам от премиерата на филма "Дякон Левски". В изключително редки моменти от живота си нямам думи и този е един от тях. Искам да забравя този филм ИЗЦЯЛО и НАПЪЛНО възможно най-бързо! Въпреки че се съмнявам, че ще ми се получи... Дълбоко съм потресена от тази четиричасова подигравка с Левски, с историята, с българското. На няколко пъти очите ми се пълнеха със сълзи от обида и тъга. Много, много, много съм разочарована", написа потомката на Левски.

 

В коментарите под поста си тя продължава да обяснява какво не ѝ е харесало. "Левски е толкова жив, интересен, вълнуващ образ. Тук беше една мижитурка. Исторически абсолютно недостоверно - поне що се отнася до неговата лична история. Оттам насетне - една мазня откъм исторически фигури, събития и т.н. Кинематографски - няма да коментирам, щото това не ми е работа, ама МНООООООООООООГО не ми хареса. Не знам! АБСУРДНО! Е, музиката беше хубава..."

 

На подобно мнение е и един от сценаристите на "Под прикритие", "Революция Z", "Стъклен дом" и Георги Иванов, отбеляза "Банкеръ".

 

"След 3 часа и 40 минути филм, от които един час поне е на бавен каданс, осанката ми е добила формата на стол от зала 1 на НДК! Все пак режисьорът сложи микрофони на сцената, помислих си да остана, за да чуя дали ще се извини, а той каза "от уважение към екипа, ще изчакаме да минат надписите, преди да говори, който и да било"! Усетих, че все още имам чувствителност в пръстите на краката и си тръгнах... Мил ЕКИП, извинете! ..... Не, не, не, не мога да заспя, тревожни мисли бушуват в главата ми!!! Вие нищо не знаете, бе, цялата зала пляскаше, като уби първия турчин!!!! Но най-трогващо беше, когато го водеха с една каруца към бесилото и едно заптие му каза, "ако не издържиш до там, дерета по пътя много" и тогава дякон Игнатий му каза "Да ти еба майката"!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЗАЛАТА ИЗБУХНА в аплодисменти!!!!! Вярно, в 3 часа и 40 минути не намери място да каже "Ако спечеля, печеля за цял народ, ако загубя, губя само себе си"!!!! Но "ДА ти еба майката" от устата на Апостола........ ей тая реплика отекна във вечността!!!! Представям си новите банкноти от 75 лева с лика на Апостола и под него "да ти еба майката - В. Левский"!!!! Настръхнах!!!! Духът на България беше тази нощ в зала 1 на НДК!!! Скинари, майки с деца, младо и старо, момчета и момичета облечени като гвардейци изиграха съчетание преди началото на филма на фона на рок патриотична песен!!! Там имаше още влюбени двойки, решили да пропуснат 14-и февруари и да си подарят филм за Левски! Освен това чух и няколко диалекта, смятани от учените за отдавна изчезнали!!!! Зад гърба ми се проведе спор дали е редно да се ядат пуканки на ТАКЪВ филм!!!! Ами не е редно, аз и без пуканки щях да се задавя, когато един си отряза езика и го метна пред турците. детето до мен попита майка си "този защо така прави"!!! И аз питам, този Максим Генчев "защо така прави"???? П.П. Да кажа все пак едно изречение за самия филм - той е сбъркан във всичко, заради което киното има смелост да се възприема за изкуство: режисура, сценарий, монтаж, операторска работа и т.н.! Актьорите не са виновни...", пише той във Фейсбук.

 

Оказва се, че още с премиерата си на големия екран филмът предизвика противоречиви коментари. Очевидно и за напред лентата ще буди десетки дебати в обществото.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 10941 |10.02.2015 Васил Филипов за Фрог: Хъб не се прави от неграмотници, "Южен поток" да се спре незабавно . 7| 5290 |03.02.2015 БСП иска оставката на екоминистърката Евелина Василева . 40| 5510 |16.01.2015 Алгафари: Представете си Васил Левски в разчепатена поза, а зад него - мюсюлманин . 21| 5472 |13.01.2015 Васил Василев: Джон Кери ще иска да приемем още бежанци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads