Реклама / Ads
1| 3185 |30.06.2021 НОВИНИ

Предизборно: Продължават сигналите за натиск от различни служби в Смолянско

.
Източник: БГНЕС
При областния управител на Смолян Стефан Сабрутев постъпват жалби за оказван натиск по места във връзка с предстоящите избори. Сигналите са разнородни и не засягат само една партия. Пред Българската национална телевизия областният управител заяви, че ще ги предаде на полицията и прокуратурата за извършване на спешни проверки.
 

Сигналите са за оказван натиск по най-различни начини от различни служби.

 

„Има две жалби от жители на община Доспат за оказван натиск от общинската администрация за извършване на определени услуги. Ако не се гласува за определена партия, съответно няма да бъде извършена услугата. Подготвяме с колегите в момента жалба до прокуратурата, до полицията, до министъра на вътрешните работи, за да извършат проверка по тях“, обясни Сабрутев.

 

Жител на село Забърдо пък се жалвал, че е притискан да гласува по определен начин от служител на ВиК.

 

„Ако той гласувал правилно, нямало да заплаща вода, иначе щели да му отрежат захранването за водата“, допълни областният управител.

 

По думите му все още много хора се страхуват да не загубят работата си или че ще им бъде отказана услуга.

 

„Основно жалбите са от хора, които не са анонимни, но не желаят да застанат пред камерата или да се подпишат писмено със своето име“, обясни той, затова, като областен управител, е поел ангажимента да сезира органите на реда.

 

„Сигнали има от различни партии, че притискат. Не говорим за една. Ще бъдем безкомпромисни към тези сигнали и веднага ще даваме съответно жалбите към органите, за да може да се реагира, дори и там, където има устни, да се вземат съответните мерки от органите на реда. Нашата задача е да осигурим спокойствие на хората, да могат да гласуват по съвест“, категоричен бе Сабрутев.

 

Областният управител очаква бързата реакция на сезираните институции.

 

Наскоро Сабрутев отново сигнализира за натиск преди изборите. А вътрешният министър Бойко Рашков съобщи за предизборен натиск върху граждани за кого да гласуват. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3171 |21.06.2021 ДНСК спря „Златен век“, служители на „Артекс“ продължават с протестите . 2| 3829 |20.06.2021 Дъждовните дни продължават. Не забравяйте чадърите . 2| 3034 |15.06.2021 Рокадите в МВР продължават: Полицията в Шумен е с нов шеф . 12| 3308 |08.06.2021 Продължават протестите в защита на проф. Кантарджиев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads