Реклама / Ads
14| 4474 |21.11.2008 НОВИНИ

Предконгресното говорене изрисува монолитна партия

.
47-мият конгрес на БСП стана основна тема на електронните медии тази сутрин. Хармонични отношения очертаха социалистите помежду си: безконфликтни, харесващи лидера си, готови за избори, авангардни рекламно.
 

 

Лидерът на БСП няма да бъде сменян, не заради изборите, а защото няма необходимост, а и всички от БСП смятат, че той е добър лидер, още повече, че  правителството, на което той е премиер-министър, е успешно, обяви по БНР евродепутатът от групата на Партията на европейските социалисти  и член на Висшия съвет на БСП Илияна Йотова. Тя не очаквала сблъсъци във вършено-партийните лобита на червената партия по време на конгреса на партията. Един от основните въпроси на конгреса щял да бъде с кого БСП би направила коалиция и с кого би управлявала, но участието във властта не трябвало да е на всяка цена, заяви Йотова. Тя отрече да има напрежение между коалиционните партньори, но отправи упрек към ГЕРБ за нелоялно отношение на представителите им в европарламента към българската държава. 

Теоретично възможно било утре да се издигне алтернативна кандидатура за председател на БСП, оповести по БТВ главният секретар на БСП Димитър Дъбов. В медиите се тиражирала версия, че президентът имал група поддръжници в БСП, провеждаща неговата линия, добави той, но уточни, че партията се олицетворявала от нейния председател и конфликт между двете къщи на "Дондуков" няма,  Евентуална коалиция БСП - ГЕРБ се виждала неприемлива на Дъбов. ГЕРБ се определяли като класическа дясна партия и с тях нямало особено много допирни точки. БСП имала сериозен ресурс да изравни резултата, дори и да изпревари ГЕРБ на следващите избори, но все още било рано за прогнози.

БСП прилагала нови похвати в публичната комуникация и в политическата реклама, което означавало добра оценка за партията, обясни по БНТ председателят на ПГ на Коалиция за България Ангел Найденов, визирайки рекламния клип на БСП за 47-мия конгрес на социалистите. По повод диалога, който се водел със Столичната община, Ангел Найденов го определи само като закачки с БСП. По-сериозната тема била предложението за дискусия между премиера Станишев и столичния кмет Бойко Борисов. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 5085 |14.11.2008 К. Караали: ДПС е била търговска партия . 23| 6064 |01.10.2008 Атака и Партията на свободата против членството на Турция в ЕС . 19| 5093 |21.09.2008 Партията на Яне Янев поиска главата на Минчо Спасов . 11| 4959 |15.07.2008 Царската партия първа внася искане за провеждане на референдум у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads