Реклама / Ads
0| 4799 |11.06.2007 НОВИНИ

Предстоящи събития във вторник

.
"Пирогов" отново протестира; службите се отчитат за дейността си по време на визитата на Буш; разясняват неутронната терапия; в Балчик подготвят невиждано светлинно шоу с мегаефекти; в полите на Витоша награждаваг поети.
 

От 9.00 часа ще се проведе десетото заседание на Международния управителен комитет по „Десетилетие на ромското включване”. Форумът ще бъде открит зала „Европа” на хотел „Принцес”. При откриването приветствия ще поднесат министър-председателят Сергей Станишев и министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова. В 10:30 часа заместник-министърът на труда и социалната политика и Национален координатор на инициативата Баки Хюсеинов, вицепрезидентът на Световната банка Шигео Кацу, президентът на Институт „Отворено общество” Джордж Сорос и Виктория Мохачи, член на Европейския парламент ще дадат брифинг за медиите в зала „Европа” на хотел „Принцес”.

От 8.00 часа ще се проведе протест на медицинските работници в “Пирогов”. От 8.30 ч. до 9.00 часа пък ще бъде затворено пътното платно на бул. „Цар Борис ІІІ” при кръстовището с бул. „Пенчо Славейков” в посока Руски паметник. Локалните платна и трамвайната линия ще бъдат свободни за движение. Протестните действия на медиците са съгласувани със Столична община до 15 юни.

Столична община, дирекция “Спорт и превенция на зависимости” организира Туристически празник. Участниците в спортния празник ще тръгнат от стадион “Герена” в 09.00 часа. Спортният празник ще бъде открит в 10.00 часа на поляна “Старата сцена” под Кремиковския манастир. Самият поход включва посещение на манастир “Свети Георги” и Паметника на Ботевския четник. Предвижда се провеждането на щафетни игри и сценични изяви за ученици и учители, интересни демонстрации и лекции.
Кръст и други.

Семинар за неутронната терапия ще се проведе в Института за ядрени изследвания на БАН. Семинарът ще бъде от 12 до 15 юни. Темата е “Разработване на Неутронна терапия на изследователския реактор ИРТ в София”. Кратък брифинг по темата е предвиден за 12 юни от 11 до 11.30 часа. В 10.00 ч. ще бъде открит работният семинар.

Министърът на отбраната Веселин Близнаков ще връчи утре наградни знаци „За вярна служба под знамената” на аташето по отбраната и военновъздушен аташе на САЩ в България полковник Терън Нелсън, на военноморския аташе към посолството на САЩ в България капитан II ранг Марк Патрик и на служителя в Офиса на аташето по отбраната на САЩ в България щабен сержант Джон Кейн.
Церемонията по награждаването ще бъде от 15.30 часа в сградата на министерството.

От 14.00 часа в заседателната зала на министерството на вътрешните работи се проведе съвместна пресконференция на ръководствата на МВР и НСО. Поводът е приключилата визита на президента на Съединените американски щати Джордж Буш в България.

Заседание на организационния комитет на 38-то Международно рали “България – 2007” и кръг от Европейския шампионат ще се проведе в Министерството на регионалното развитие и благоустройството от 11.00 часа. 

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще посети Института по ботаника към Българската академия на науките.

Споразумение за допълнително финансиране по проекта за Социални инвестиции и насърчаване на заетостта ще бъде подписано в 11.00 часа пред зала „Опал” на хотел „Принцес” от регионалния вицепрезидент на Световна Банка Шигео Кацу, министърът на финансите Пламен Орешарски и министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова.

На 12 и 13 юни в Ловеч ще се проведе годишното Национално съвещание на директорите на регионалните инспекции за опазване и контрол на общественото здраве и на националните центрове по обществено здраве. В неговата работа ще участва министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски.

В 11.15 ч. в заседателна зала на община Пловдив кметът на града д-р Иван Чомаков ще посрещне ръководителите на делегациите и организаторите на провеждащите се в Пловдив 50-ти юбилейни летни игри Евровизия Спорт. Делегатите от България, Белгия, Австрия, Дания, Норвегия, Германия, Италия, Испания, Португалия, Франция и Швейцария и специалните гости от Алжир ще бъдат водени от Бент Ерик Хансен – Президент на Евровизия Спорт.

Конференция "Корпоративната социална отговорност на бизнеса в региона на Балканите" ще се проведе на 12 и 13 юни 2007г., в гр. София в Гранд хотел България на бул. „Цар Освободител” 4. На събитието ще присъства и министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова. Брифингът ще бъде от 12.00 часа.

Сдружение “За чиста Розова долина” ще представи целите си в Казанлък. Първото събрание на гражданско сдружение “За чиста Розова долина” ще се проведе от 12 часа в салона на кино “Искра” в гр. Казанлък.
В 13 часа на същото място ще се проведе пресконференция.

От 12.00 часа в пресклуба на София прес ще се проведе съвместна пресконференция на Движение “Граждани срещу Държавна сигурност”, Център АСЕТ и Коалиция за честно управление.

От 11:00 часа в Галерията на СИБАНК ще се проведе пресконференция за обявяване на инициативата “Ден на репродуктивното здраве”, организирана от сдружение “Зачатие”.

В Балчик, сдружение „Изкуство и Светлина”, с председател г-жа Елена Валеева - Йорданова, с подкрепата на правителството на Южният административен окръг на град Москва, при съдействието на генералното консулство на Русия, Община Балчик, Община Варна и Дворецът Балчик, организира Светлинно шоу, с невиждани до момента ефекти, които организаторите за сега запазват в тайна. Мероприятието е по случай „Дните на Русия в България”. Събитието започва в 21:00 ч. с блиц-турнир по шах, в който ще участват част от ВИП гостите. Следва „ДВОРЦОВ ПЕРФОРМАНС”, за който специално от Москва пристига известният руски композитор Тимушенко – Московският Жан Мишел Жар.

Награди от Националния поетически конкурс „В полите на Витоша”, организиран от Столична община ще бъдат раздадени от 18.00 часа в Общински културен институт „Красно село” на адрес бул. "цар Борис Трети" № 41 /Ритуалната зала/.
В конкурса взеха участие 560 автора с близо 1600 стихотворения. Творбите бяха оценявани от жури в състав: председател проф. Кирил Топалов и членове – Петър Караангов, Вътьо Раковски, Елена Алекова, Балчо Балчев и Петя Йотова.
Първа награда бе присъдена на Ивайло Диманов от София, Втора награда на Виолета Христова от София. С трета награда бяха удостоени Рада Александрова от София, Мария Донева от Стара Загора и Ивайло Терзийски от Силистра. Наградата за млад автор ще получи Василена Попова от Перник. На добре представилите се в конкурса бяха присъдени и много поощрителни награди.

Българска стопанска камара – съюз на българския бизнес организира двудневно обучение за изграждане на експертни умения за подготовка на проекти и усвояване на средствата по еврофондовете от представителите на българския бизнес.
Семинарът се провежда по проект „Повишаване капацитета на българския бизнес за активно участие в усвояването на средствата от структурните и Кохезиония фонд на ЕС”, финансиран от Програма PHARE „Развитие на гражданското общество 2004”.
Обучението се провежда в периода 11-ти и 12-ти юни 2007 г. в хотел “Одесос”, гр. Варна.

Институтът за Икономическа политика организира осми пореден ежегоден семинар за млади държавни служители в Югоизточна Европа на тема “Подготовката за присъединяване към Европейския съюз. Семинарът ще се проведе в курортен комплекс “Албена” от 12 до 17 юни 2007 година.

"ФН"

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6862 |06.06.2007 Предстоящи събития . 1| 5778 |05.06.2007 Вестниците във вторник . 0| 6137 |30.05.2007 Предстоящи събития на 31 май . 0| 6227 |28.05.2007 Предстоящи събития на 29 май

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads