Реклама / Ads
0| 3673 |28.02.2022 НОВИНИ

Преговорите между Русия и Украйна започват в 13 часа българско време

.
Володимир Зеленски, Владимир Путин Източник: БГНЕС
Преговорите с Украйна трябва да започнат в 13 часа българско време. Това съобщи ръководителят на руската делегация, помощник на президента на Руската федерация Владимир Медински, цитиран от ТАСС.
 

По-рано той каза, че пристигането на украинската делегация за преговори с Руската федерация се очаква в рамките на час и половина до два. „Сега е получена информация, че ще пристигнат в рамките на час и половина-два. Ние сме готови за преговори веднага след пристигането им“, съобщи той.

 

Според Медински руската страна „търпеливо и спокойно“ чакала украинската делегация.

 

„В Беларус сме от 24 часа. От вчера вечерта сме на място, договорено с Украйна. За съжаление пристигането на украинската делегация беше отлагано няколко пъти поради трудна логистика“, каза той.

 

Медински каза, че украинската делегация на преговорите ще бъде представена на доста високо ниво, но Руската федерация не е упълномощена да разкрива състава на украинската делегация на преговорите.

 

„Русия е заинтересована от постигането на споразумения с украинската делегация "колкото е възможно по-скоро“, е заявил ръководителят на делегацията на преговарящите от Руската федерация Владимир Медински преди пресконференцията на руската делегация относно ситуацията с Украйна в Минск, предаде РИА Новости.
 
По думите му споразуменията между Русия и Украйна трябва да са в интерес на всички страни.
 
На украинската делегация е била гарантирана безопасност по време на придвижване до мястото на срещата в Беларус.

 

В неделя източник на ТАСС каза, че преговорите между руската и украинската делегации ще започнат в понеделник сутринта. По-рано Медински каза, че в неделя е постигнато споразумение с украинската страна за провеждане на преговори в Гомелска област на Беларус.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2998 |28.02.2022 Очакват се преговори между Путин и Зеленски тази сутрин . 0| 2784 |28.02.2022 САЩ и Франция призоваха гражданите си незабавно да напуснат Русия . 0| 5460 |27.02.2022 Патриарх Кирил застана зад Путин, ”руската земя” била не само Русия, но Украйна и Беларус . 0| 3974 |27.02.2022 Зеленски за преговорите с Русия: Не съм оптимист, но нека пробваме

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads