Реклама / Ads
44| 5975 |22.02.2015 НОВИНИ

Преизбраха Татяна Дончева за лидер на „Движение 21“

.
История - Борисов и Дончева на конгреса
Татяна Дончева бе преизбрана за лидер на „Движение 21“ на конгрес на партията, който се проведе днес в зала 6 на НДК. Над 400 души присъстваха на събранието. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и столичният градоначалник Йорданка Фандъкова уважиха събитието.
 
Сред гостите бяха още проф. Огнян Герджиков, проф. Камелия Касабова, доц. Стоян Александров, депутатът от БСП Петър Мутафчиев, представители на посолствата на Великобритания, САЩ, Русия и Сърбия и на неправителствени организации бяха сред гостите на конгреса.   

По време на форума „Движение 21“ избра и 7-членен Национален изпълнителен съвет. Негов председател е Татяна Дончева, заместник-председатели са Данаил Георгиев и Симеон Славчев, а за членове бяха избрани Албина Анева, Янка Петрова, Пламен Марков и Светлозар Златев.

„Движение 21” има амбицията да участва в решаването на най-наболелите за България проблеми. Ние смятаме, че проблемите на България са свързани с тези олигархични зависимости. Те не са леви, нито десни. Но същевременно с това, олигархичното статукво в България се поддържа както от леви, така и от десни партии. Друга важна задача е работата по конкретни сфери и политики, които да ни водят към решаване на съответните проблеми. Те са свързани преди всичко с прекъсването на олигархичните зависимости в българската политика. Тези зависимости поставят на ключовите места хора, непригодни да формулират и да предлагат решения на проблемите, хора, които работят за обогатяване на задкулисните и олигархични кръгове. Решаването на този въпрос е огромна и нелека задача. От решаването й зависи ресурсите на България да бъдат по-ефективно събирани и по-справедливо разпределяни“, заяви в речта си Татяна Дончева.

„Крайната цел на нашата партия е страната ни да стане добро място за живеене. Проблемите на България не са нито леви, нито десни. Нашето дело неминуемо ще се сблъска със силите на статуквото, които са в традиционните партии и най-вече в онези, които са носители и крепители на олигархичния модел на българската политика. Този модел трябва да бъде нашият основен противник. Ние смятаме, че проблемите на България са свързани с тези олигархични зависимости“, заяви в речта си Дончева.

Още в предизборната кампания „Движение 21“ обяви, че радикалното реформиране на съдебната система трябва да бъде изведено пред скоби от българските политически партии. Това е особена част от държавния механизъм, която помага за прочистване и подобряване на работата на всички останали сфери. Ситуацията със съдебната система изисква  радикални промени. Те засягат включително промени в Конституцията. Ние не бива да се плашим от тези конституционни промени, нито от обстоятелството, че за част от тях може да се изисква свикване на Велико народно събрание. Преди това обаче трябва да се започне незабавна работа по създаването на вариантите за нормативните промени. Очевидно управляващите се страхуват от такива промени и нямат експертен потенциал да ги правят“, каза още Татяна Дончева.
„Движение 21” ще започне работа по тези промени и вече сме в напреднал процес на формиране на експертния екип, който след няколко месеца ще предложи вариантите за реформа на съдебната система. В екипа експерти ще бъдат привлечени не само политически дейци, но и магистрати, практикуващи юристи, университетски преподаватели. В крайна сметка промяната на съдебната система трябва да постигне прочистване от зависимите от олигархичните кръгове лица.

Радикалните промени в съдебната система не могат да се случат с участието само на една политическа сила. Те изискват широка подкрепа, не само заради математическото мнозинство, което е необходимо за приемане на законодателните промени, но и защото са свързани с една поредица законодателни и административни мерки, и кадрови промени, които не могат да се извършат в кратък период от време. Те трябва да бъдат предварително и поетапно съгласувани, да се постигне достатъчно мнозинство за приемане на конституционните поправки и на всички останали нормативни актове.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 6878 |04.02.2015 Общинар-спортист издържа детектор за убийството на Татяна Стоянова . 4| 5151 |28.01.2015 Разпитани са 150 свидетели за убитата Татяна . 5| 5746 |23.01.2015 Разследващите в шах за убийството на Татяна Стоянова . 5| 5105 |23.01.2015 Отварят сметките на убитата Татяна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads