Реклама / Ads
0| 2846 |18.04.2022 НОВИНИ

Премиерът иска проверка за второто плащане за пътните строители, шампион влиза в екипа му

.
”Надявам се тази седмица решението за плащане към пътните строители да мине. То има много ясни два критерия. Първият е, че трябва да разплатим максимално бързо половината пари. Второто плащане искаме да мине през достатъчно добро ниво на проверка - не защото се съмняваме в Министерството на регионалното развитие или в АПИ, а защото тези договори са били направени неправилно, а когато са неправилно направени, трябва да има засилен контрол”.
 

Това каза министър-председателят Кирил Петков в Министерския съвет преди държавната координационна среща по въпросите на безопасността на движението по пътя. В рамките на дискусията представителите на отговорните институции ще обсъдят приоритетите и стъпките за повишаване на пътната безопасност.


В събитието участват заместник-министри, представители на Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата", на Главна дирекция "Национална полиция", на Агенция "Пътна инфраструктура" и други eксперти.


Премиерът Петков представи нов член на екипа си - осемкратният рали шампион на България и организатор на обучения за пътна безопасност Димитър Илиев. Той ще стане част от Държавната агенция "Безопасност на пътищата" към МС. "Очаквам координацията, която трябва да става, да става през тази агенция. Очаквам проблемите, които Илиев поставя, да бъдат приоритизирани в най-голяма степен", заяви Петков пред присъстващите в МС.


"Пътищата ни са в ужасно състояние. България е на едно от водещите места в Европа по брой жертви, загинали по пътищата. Този резултат е недопустим. Това, което до този момент сме го приемали за даденост, трябва да приключи", каза още премиерът. По думите му страната ни харчи много средства за пътна поддръжка, но без значителни резултати. Много от основните ремонти по пътните артерии са били оформени юридически като пътна поддръжка, което не дава добри гаранции за качеството, смята още той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 12860 |17.04.2022 Да пътувате с влак в държавата, която все иска, но никога не може . 0| 3360 |17.04.2022 Йотова: От българите в РСМ са искали документи за произход при преброяването . 0| 2900 |16.04.2022 БЛС иска хартиените рецепти да продължат да важат . 0| 4633 |16.04.2022 Илияна Йотова: Предполагам премиерът ще вземе мерки съветническия екип да не прави втора външна политика

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads