Реклама / Ads
3| 3809 |01.10.2019 НОВИНИ

Премиерът работи добре с БХК и не подкрепя закриването му

.
Източник: БГНЕС
ГЕРБ не иска заличаването на БХК от регистрите на неправителствените организации и не е обмислял подобно предложение. С такова изявление за телевизия ”Европа” премиерът Бойко Борисов се разграничи от позицията на ВМРО.
 

"Войводите" поискаха от главния прокурор Сотир Цацаров да прекрати дейността на Българския хелзинкски комитет и обвиниха организацията, че се намесва в съдебната система, след като нейно становище за Полфрийман е взето предвид от Софийския апелативен съд като доказателство, че убиецът на Андрей Монов се е поправил и трябва да бъде освободен предсрочно.

 

Борисов направи уговорката, че никога не коментира други партии и техни решения и освен това в коалиционното им споразумение има текстове, които се спазват. "Така че, каквото са решили ВМРО, си е право на тази партия", заяви Борисов.


"Винаги съм бил за свободата на словото и за свободата на изразяване на различни позиции. С БХК сме работили добре в случаите, когато се е налагало. Не виждам  логика да ме питате дали съм за това. Неправителственият сектор е изключително важен като коректив. Нямаме такива предложения", обясни премиерът.

 

"Човешките права, свободата на словото, мисля, че са били символ, който партия ГЕРБ винаги е изповядвала. И затова дори не сме обмисляли подобен вариант", повтори премиерът Борисов, докато в студиото на ТВ „Европа“ гостуваше председателят на БХК Красимир Кънев.


Преди включването на премиера Кънев обяви, че БХК в момента е обект на атака и не можел да се защити сам, но от вчера имало подети петиции в негова подкрепа. Според Кънев, става дума за предизборна акция на ВМРО.


Според ВМРО, оглавяваният от Кр. Кънев БХК по пряк и по косвен начин оказва натиск върху български магистрати и извършва противоконституционна, противозаконна, неморална и открито антибългарска дейност. Сигналът в прокуратурата бе внесен вчера от евродепутата на ВМРО Ангел Джамбазки и от депутата Александър Сиди.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3961 |30.09.2019 Бойко Рашков: Съкратеното съдебно следствие не работи в интерес на обществото . 14| 11297 |25.09.2019 Запъналият се за оставка ген. директор на БНР е работил в чалга-радиото ”Веселина” . 8| 4136 |24.09.2019 Премиерът заминава на посещение в Южна Корея . 3| 4520 |18.09.2019 Премиерът Бойко Борисов: Отношенията между България и Русия не са влошени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads