Реклама / Ads
4| 2894 |20.10.2022 НОВИНИ

Превръща ли се в ”епидемия” педофилията на Острова?

.
дете Източник: БГНЕС
”Сексуалното малтретиране на деца е епидемия във Великобритания“, засягайки милиони жертви, и тези, които работят с млади хора, трябва да бъдат преследвани, ако не го докладват, заключи седемгодишно обществено разследване в четвъртък, пише Reuters.
 

Независимото разследване на сексуалното насилие над деца (IICSA) установява, че институциите и политиците са дали приоритет на репутацията пред благосъстоянието на младите хора, което означава, че ужасяващите действия са били скривани в продължение на десетилетия, докато все още е имало неадекватни мерки за защита.

 

Авторите на изследването, едно от най-големите и най-скъпите разследвания от този вид, провеждани някога във Великобритания, смятат, че проблемът е глобална криза, при която децата ще бъдат изложени на риск, освен ако не се предприемат спешни действия.

 

"Естеството и мащабът на насилието, на което се натъкнахме, беше шокиращо и дълбоко тревожно“, каза пред репортери нейният председател Алексис Джей, експерт по социални грижи. "Това не е просто историческо отклонение, случило се преди десетилетия, това е все по-голям проблем и национална епидемия“.

 

Разследването беше започнато през юли 2014 г. след поредица от шокиращи скандали за малтретиране, някои от които датиращи отпреди десетилетия, като най-забележителният включваше покойната телевизионна звезда на BBC Джими Савил. След смъртта му през 2011 г. той беше разкрит като редовен извършител на сексуални престъпления във Великобритания.

 

Разследването публикува 15 отделни случая и десетки други доклади, каталогизирайки подробности за ужасяващи злоупотреби в институции, включително Католическата църква, Англиканската църква и политическия център на Великобритания в Уестминстър.

 

Разследванията установиха, че богатите и с добри връзки са били третирани по различен начин от тези, които са били бедни, с "приоритет на репутацията пред нуждите и безопасността на децата".

 

"Често се проявява уважение към видни хора, включително съветници, депутати (членове на парламента) и водещи духовници от онези, чиято работа е била да разследват обвиненията“, казва Джей. "Дори когато е имало опит да се разследва задълбочено, началниците често са разпореждали отдръпване от случаите“.

 

Разследването изслуша 725 свидетели по време на 325 изслушвания, които започнаха през февруари 2017 г., като бяха обработени близо 2,5 милиона страници доказателства. Повече от 6 000 жертви и преживели малтретиране също разказаха своя опит с "Проекта за истината“ на разследването.

 

Джей каза, че насилието е включвало деца, бебета и малки деца, често извършвано от някой, когото са познавали и на когото са имали доверие, и е придружено от изключително насилие и актове на садизъм, причиняващи голяма физическа болка.

В разследването се казва, че проучване на престъпността от 2019 г. показва, че има 3,1 милиона жертви и преминали през насилие в Англия и Уелс, или около 7,5% от населението на възраст от 18 до 75 години.

 

Джей казва, че във всяка група от 200 деца, 10 момчета и повече от 30 момичета ще бъдат жертви преди да навършат 16 години. Статистиката показва, че възрастта на жертвите става все по-млада, с 45% увеличение на престъпленията срещу лица под четири години през последните години .

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2972 |10.10.2022 Лорер: ПП се превръща от протестна вълна в политически фактор . 0| 12974 |06.10.2022 Проф. Пламен Киров: Превръщаме се в територия, която е от интерес за определени сили извън България . 1| 2947 |23.09.2022 Бойко Ноев: Когато излъчваме страх, ние се превръщаме в плячка за Кремъл . 0| 21034 |29.07.2022 Поредно остро изказване на Орбан: Не искам Унгария да се превръща в държава на имигранти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads