Реклама / Ads
158| 11358 |06.03.2010 НОВИНИ

В президентството празнуват победата над Дянков

.
Георги Първанов Източник: Вяра Йовева
Радостни възгласи имало в президентския екип след визитата на финансовия министър Дянков на „Дондуков” 2. „Йес! Натрихме му носа!”, се чувало в кабинетите на президентските съветници.
 
Първанов получил много поздравления от приятели и поддръжници за принципното си и твърдо поведение, с което показал кой „кара влака” в държавата.

Читатели на Frognews.bg се обадиха, че в петък вечерта били забелязали личната сътрудничка на държавния глава – Мариана Добрева да отпразнувала победата с компания в Меката на чалгата Син сити в столицата. Дъщерята на Николай Добрев и сестра на депутата от БСП Кирил Добрев била чест гост на заведението, като предварително си запазвала ВИП маса.

Доволен от развоя на събитията бил и началникът на кабинета на президента ген. Никола Колев. Именно негова била идеята стенограмата от разговора с министър Дянков да се пусне веднага в оборот чрез медиите, твърдят запознати.

Президентът се изгаври с Дянков, вместо да се извини за грабежа на Тройната коалиция. Това е мнението на политически наблюдатели след срещата на министър Дянков с държавния глава Първанов. Добрите намерения на министър Дянков срещнаха провокативно поведение от страна на президента Георги Първанов.

“Искам да напомня на Първанов, че всичко, за което обвинява финансовия министър, се дължи на действията на Тройната коалиция, чийто архитект е самият той. Именно президентът не взе никакво отношение нито към безобразията на коалицията, нито към извършените от нея престъпления”, каза още Борисов. Той заяви, че съжалява за това, че президентът не е оценил желанието да се затвори страницата на този конфликт. “Мислех, че това е дребнаво спречкване”, допълни премиерът. Борисов каза още, че чрез думите и действията си към Дянков, Първанов всъщност атакува него. “Вече е време президентът да се извини за всичко, което Тройната коалиция направи”, хвърли ръкавицата премиерът. Освен това той добави, че подобно публикуване на стенограми и записване на разговори напомня на едни други времена, които еж се опитваме да забравим..

Отношението на държавния глава е провокация и показва, че президентът готви нов политически проект. Това е мнението на вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов.
Цветанов призна, че ще се замисли, ако трябва да отиде на среща при президента, тъй като стенограмата от срещата му с Дянков е била публикувана веднага, а това не е било правено досега и не е практика.

Припомняме, че в петък се състоя среща между Първанов и Дянков, поискана от финансовия министър.
Срещата бе поискана след гневната реакция на президента от изявление на Дянков телевизионно предаване, според което Първанов е милиардер. Шегата бе: "Млад милиардер ли е Първанов?" – въпрос, зададен от Иван и Андрей в шоуто на Нова телевизия. „Не е млад”, - отвърна в същия стил Дянков.

По-късно Дянков обясни, че президентът е подведен и думите му не са разбрани правилно.

Според Първанов обаче, финансовият министър неведнъж демонстрирал лично отношение към него.

Безпрецедентното публикуване на стенограмата задълбочи, вместо да реши, спора между президент и вицепремиер. От записа става ясно, че на личния разговор са присъствали президентският съветник Кирил Ананиев и шефът на кабинета на държавния глава ген. Никола Колев. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5558 |05.03.2010 "Конструктивно" се разговориха Дянков и Първанов . 29| 5436 |04.03.2010 Симеон Дянков на килимчето пред Първанов? . 16| 4801 |04.03.2010 Дянков махна човек на Румен Петков в Комисията по хазарта . 28| 4879 |03.03.2010 Премиерът оставя Дянков и Първанов да си спорят сами

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads