Реклама / Ads
0| 14016 |10.06.2022 НОВИНИ

Примката се затяга: Орбан подкрепи Украйна, Франция изпраща оръдия, Япония спря тежката техника за РФ

.
Има защо да е угрижен...
Украйна има пълното право да воюва, защото се защитава срещу руската агресия. Това заяви премиерът на Унгария Викто Орбан пред унгарското радио Telex. Щом така са решили украинците и ръководството на държавата – това е тяхно право, дори букмейкърите да не дават големи шансове за победа. Решението на украинския народ да се защитава обаче не бива никой да поставя под съмнение, допълва Орбан, който доскоро се считаше за прокремълски настроен.
 

В същото време френският президент Макрон заяви, че Франция ще достави на Украйна модерно тежко въоръжение. В съобщение от Елисейския дворец се казва, че Париж е твърдо на страната на Украйна и ще предоставя освен въоръжение, но също техника, финанси и хуманитарна помощ.

 

Франция вече изпрати десетки гаубици Caesar, а украински военни бяха обучени във Франция да боравят с тях. Caesar използва 155-милиметрови снаряди, които могат да поразяват цели на разстояние 40 км. На Киев са предоставени също голямо количество противотанкови ракети Milan, известни с високата си ефективност.

 

Днес Япония оповести, че спираокончателно доставките на товарни камиони, самосвали, булдозери, екскаватори, локомотиви и друга голяма и специализирана техника за нуждите на руската промишленост. Това представлява над 30% от нуждите на руската индустрия, което ще се отрази пагубно на Русия.

 

Всичко това на фона на бодряшката путинска пропаганда, че Русия може да се справи сама и с войната и със санкциите. Опашките пред хранителните магазини са вече обичайни дори в Москва и Санкт Петербург. Особено остра е кризата за лекарства – над 60 на сто от животоспасяващите лекарства са внос, който сега е спрян.

 

Руската фармацевтична промишленост не е в състояние да произвежда аналогови препарати, нито достатъчни количества от масовите лекарства.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8855 |09.06.2022 Андрей Чорбанов: Благодаря ти, Слави, че ни изведе накрая от тази коалиция. А ти, Кириле? . 0| 27512 |05.06.2022 Орбан съсече унгарците, възползвайки се от извънредното положение . 0| 3279 |02.06.2022 Орбан пак блокира петролното ембарго срещу Русия заради руския патриарх Кирил . 0| 4423 |01.06.2022 Орбан се дърпа, новите санкции на ЕС срещу Русия се отлагат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads