Реклама / Ads
12| 10996 |30.12.2011 НОВИНИ

Принцесата на Буркина Фасо иска да е българка

.
Принцесата на Буркина Фасо - Малайка Ково - спешно иска да напусне страната си и да заживее в България. Причината е, че се страхува за живота си, тъй като е преследвана от убийците на баща си, които искат да заграбят натрупаното от него богатство.
 







Малайка е наследила от покойния си баща 4,5 милиона долара, които смята да инвестира в бизнес и благотворителност. Готова е да даде 30 процента от богатството си на този, който се ангажира да създаде инвестиционен фонд, както и да му плаща 10 процента от годишната си печалба. В момента африканската принцеса се укрива в къщата на евангелски пастор в столицата на Буркина Фасо - Уагадугу.

Тази на пръв поглед интригуваща история, която се разпространява чрез имейли до произволно избрани абонати по света, получи и репортер на “Марица”. Опитът ни с разкриването на различни интернет измами ни подсказа, че това е поредният изобретателен ход, чрез който мними мошеници търсят наивници, на които биха могли да източат банковите им сметки.
Подозрението ни излезе вярно след направеното от нас разследване. “Вързахме” се на предложението на принцесата и й писахме, че сме готови да й помогнем. Ето какво научихме от нея и последвалата развръзка след размяна на няколко електронни писма.

“Пиша ви това писмо с надеждата да помогнете на мен и семейството ми и вярвам, че това е желанието и на Бог. Сигурна съм, че всемогъщият Бог ще ви благослови и възнагради в изобилие.” Така започва писмото на Малайка Ково. “Аз съм студентка по медицина и живея в столицата на Буркина Фасо - Уагадугу. “Баща ми Джонсън Ково бе убит от врагове преди осем месеца и ни остави сираци с по-малкия ми брат. Татко беше провъзгласен за цар от жителите на нашата страна шестнадесет години преди смъртта му. Аз съм принцеса и като жена съм без особени права според нашите африкански традиции. Брат ми е малолетен, а майка ми не е достатъчно грамотна и не може да управлява цялото богатство на баща ми”, пише в обръщението си принцесата.

Той ни завеща сумата от 4,5 милиона долара, които са от компанията му за добив и обработка на злато. Доскоро печалбата от компанията отиваше за обезщетение на младите хора и развитието на териториалната общност, която е под нашата юрисдикция. Сега не зная как и къде в чужбина да инвестирам парите. Роднините на баща ми не трябва да заграбят това, което принадлежи на нашето семейство. Има и друг важен проблем, който трябва да разреша - да спася живота си, защото убийците на баща ми са по петите ми и искат и мен да убият. Принудих се да се скрия в дома на един пастор, но това е временна мярка. Спешно се нуждая от вашата помощ, за да избягам от Буркина Фасо и да се установя във вашата страна. Затова ще моля да ми изготвите паспорт с друга самоличност и да ми го донесете в Буркина Фасо”.

“Преди това обаче трябва да преведа парите от моята към вашата банковата сметка. Готова съм да платя 30% от общата сума за вас, ако можете да ни помогне в тази сделка, и още 10% годишна лихва като допълнителен приход за труда ви. Ако сте съгласни, моля пишете ми и аз ще ви разкажа подробности как бихме могли да процедираме за общата кауза. Имайте предвид, че тази сделка е 100% без риск и се надявам да започне възможно най-бързо. Тъй като информацията е поверителна, от съображения за сигурност трябва да остане само между вас и мен. За да си имаме по-голямо доверие и да изградим силна връзка, искам да ви опозная, преди да се видим на живо. Изпратете ми ваша снимка, точен адрес, копие на лична карта и банкова сметка, по която да ви преведа първоначална сума за труда ви. Копието на личната ви карта е необходимо на адвокатите ми, които ще извършат трансфер на парите ми.”

Предложихме на принцесата, щом иска да се отдаде на благотворителност, преди да напусне родината си, да остави част от парите в Буркина Фасо, където има стотици хора, обречени на глад и мизерия. Предложихме освен на нея да помогнем на братчето и майка й също да напуснат страната си. (в. "Марица")
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 6449 |29.08.2011 Жорж Ганчев: Президентът трябва да има фасон . 36| 7663 |22.10.2010 Сандански "самурай" разфасова кавказка овчарка с меча си . 3| 5231 |18.12.2007 Майор и двама немци разфасоват танк от Втората световна война

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads